Un fost functionar al ANAF nu poate justifica o avere de peste 96.000 de euro

euro1

Un fost functionar care a lucrat la Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) nu poate justifica o avere de peste 96.000 de euro.

“Agentia Nationala de Integritate (ANI) a constatat existenta unei diferente nejustificate, in cuantum de 413.203 de lei (96.500 de euro), intre averea dobandita si veniturile realizate, in perioada 9 ianuarie 2004 – 31 decembrie 2010, de catre Nicolae Adrian Gavrila, fost consilier superior in cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala – Directia Coordonare Inspectie Fiscala”, se arata intr-un comunicat postat pe site-ul ANI.

Agentia Nationala de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curtii de Apel Bucuresti, in vederea inceperii actiunii de control cu privire la modificarile patrimoniale intervenite si veniturile realizate, in perioada 9 ianuarie 2004 – 31 decembrie 2010, de catre persoana vizata.

“Nicolae Adrian Gavrila a fost informat despre declansarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum si drepturile de care beneficiaza, insa acesta nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere”, se mai arata in comunicatul ANI.

ANAF verifica marile averi

ANAF a demarat o o campanie de verificare a averilor mari in 2013 si s-a stabilit lista persoanelor cu diferente semnificative intre veniturile estimate pe baza situatiei fiscale personale si cele declarate organelor fiscale (PFAM).

Autoritatile au inclus in PFAM un numar de 336 de persoane, iar in 2015 au fost finalizate verificarile fiscale in cazul primelor 10 persoane din acest grup.

In urma acestor controale au fost descoperite venituri nedeclarate in valoare totala de 86.948.321 de lei.

Conform legii, ANAF verifica situatia fiscala personala care ar trebui sa reflecte raportul dintre veniturile declarate si cheltuielile unei persoane.

  Termen limită pentru depunerea declarațiilor de avere și interese. ANI anunță sancțiuni pentru nereguli

Daca diferenta dintre acestea depaseste 10%, dar nu este mai mica de 50.000 de lei, cel investigat trebuie sa justifice provenienta banilor sau a patrimoniului. In caz contrar, suma este impozitata cu 16%. In unele cazuri, in care sursele sunt ilegale, pot fi sesizate institutiile abilitate.

Sursa: www.ziare.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Îți dorești un prieten pe viață?
Adoptă un cățel
Click aici
Îți dorești un prieten?
Adoptă un cățel
Click aici