Topul chiulangiilor în Parlament. Rata de absenteism a deputaţilor la şedinţele de plen, 37,9%

parlament

Statistici ruşinoase în Parlament! Deputaţii au chiulit în aproape 40% dintre cazuri la şedinţele de plen. Şi nu doar atât! Sunt deputaţi care au fost plătiţi din bani publici degeaba: unii nu au depus nicio iniţiativă legislativă şi nici nu au luat cuvântul în plen.

Așa arată activitatea deputaților, de la începutul mandatului actual până în prezent. După cum se poate observa, există cazuri în care aleșii nu au depus nici măcar o inițiativă legislativă. Situația este și mai drastică dacă ne uităm la prezențe. Aproape 40% din timpul de lucru a fost de fapt chiul. Și este un procent bun dacă ne uităm la cei care au peste 80% rată de absenteism la voturile din plen.

Este și cazul lui Valentin Rusu care s-a prezentat la doar 13 ședințe ale Camerei Deputaților. Deputatul PNL a încasat degeaba aproape 400.000 de lei în acest mandat, doar din indemnizație și banii de cazare în București.

“Te-ar ajuta să nu mai votezi cu steaguri, te-ar ajuta să votezi cu „domle, care sunt lucrurile de care mie îmi pasă”. El este Bogdan. Alături de o echipă mică de IT-iști a creat site-ul mulțumesc.org, pe care alegătorii pot vedea activitatea centralizată a deputaților.

“Se prezintă Parlamentul ca un tot unitar, ca şi cum toţi ar fi la fel. Noi suntem convinşi că nu este aşa. Suntem convinşi că unii reprezentanţi se implică mai mult, alţii mai puţin”, a spus acesta.

Și așa și este. Există numeroase cazuri în care deputații au chiulit la peste 80, ba chiar 90% dintre ședințele Camerei Deputaților. Dar există şi deputaţi care s-au prezentat la şedinţele cu vot final. Social democratul, Virgil Delureanu, a fost cel mai serios în acest mandat.

  Asigurari ferme de la Guvern pentru soferii din vestul tarii. Cand vom circula pe autostrada pana la Deva?

De ce sunt relevante aceste statistici?

“Ne-ar plăcea să contribuim la transparentizarea activităţii deputaţilor astfel încât oamenii când aleg, să aleagă idei, să aleagă idei pe baza unor rezultate. Să nu mai fie nevoie de site-uri ca mulţumesc.org. Toate informaţiile să fie disponibile, căutabile, sortabile şi accesabilie pe site-urile autorităţilor”, a mai afirmat Bogdan.

În cazul Senatului, o astfel de centralizare nu poate fi făcută din cauza ineficienţei site-ului şi a lipsei de informaţii structurate.
Sursa: realitatea.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Îți dorești un prieten pe viață?
Adoptă un cățel
Click aici
Îți dorești un prieten?
Adoptă un cățel
Click aici