Surse: Restructurări la nivel de direcţii şi directori în Ministerul Finanţelor. Antifrauda dispare

antifrauda anaf 0

Surse din mediul financiar ne-au declarat că Ministerul Finanţelor se confruntă la ora actuală cu restructurări şi unificări de direcţii, posturi de directori care dispar şi odată cu ei şi mulţi alţi angajaţi. Una din cele mai puternice mişcări pare a fi unificarea direcţiei Antifraudă cu direcţia Inspecţie Fiscală

Ultimele evaluări interne făcute de Ministerul Finanţelor arată că în direcţiile de colectare din minister, şi mai ales în cele respponsabile de executarea silită, angajaţii abia au studii medii, şi nu de specialitate economică. Surse din mediul financiar şi guvernamental ne-au declarat că rezultatele slabe în privinţa colectării înregistrate de direcţia Antifraudă, care înregistrează de trei trimestre consecutive pierderi, vor determina unificarea acesteia cu Direcţia Inspecţie Fiscală.

În plus, abia numiţi şi fără să aibă aprobarea BNR, cei doi membri numiţi în Consiliul de Administraţie al CEC au fost retraşi, în locul lor urmând a fi numite alte persoane. Nu ştim încă dacă vor fi restructurări de personal, ci doar că este vorba de o “reaşezare a direcţiilor pentru a mări profitabilitatea instituţiei”, conform surselor ECONOMICA.NET.

Mai multe evenimente legate de direcţia Antifraudă din ANAF au intrat în atenţia publică în ultimele luni din acest an. În plină efervescenţă a salariilor de la stat, s-a dat ordin ca salariile inspectorilor fostei Gărzi Financiare să fie scăzute. Apoi, instituţia a fost pusă de responsabilii statului într-o situaţie dificilă, dezvăluind că acolo lucrează detaşaţi SRI şi că ei urmează să fie retraşi.

Antifrauda a căpătat notorietate în 2015, la un an de la înfiinţare, când a întreţinut o campanie controversată de verficare a caselor de marcat din domeniul horeca. Instituţia afişa public uniforma de tip militar şi punea lacăt pe afacerile pe care le găsea în defect. Acţiunile erau în forţă şi filmate şi erau concentrate în punctele fierbinţi de pe Litoral (Mamaia, Costineşti şi Vama Veche) şi în marile zone comerciale din Capitală şi în Centrul Vechi.

  ”Pânda” vitezomanilor ar putea fi interzisă. Ce prevede un proiect de lege depus la Parlament

 

 

Categorie: mandri.ro
Tags: anaf, antifrauda, colectare, importante, ministerul finantelor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Îți dorești un prieten pe viață?
Adoptă un cățel
Click aici
Îți dorești un prieten?
Adoptă un cățel
Click aici