Străinii din județul nostru vor fi sprijiniți pentru o mai bună integrare

straini

Peste 1.000 de străini cu ședere legală sunt înregistrați în județ, potrivit statisticilor oficiale. Toți aceștia vor beneficia de servicii de consiliere și integrare, pentru o bună acomodare, printr-un proiect ce va fi implementat la nivel de regiune.

Asociația Filantropia Oradea va organiza o primă întâlnire în judeţul Arad, în cadrul proiectului: „Servicii de integrare pentru beneficiarii unei forme de protecţie şi pentru străinii cu şedere legală în România, în Regiunea de Vest” ce va fi implementat în judeţele Bihor, Arad şi Hunedoara.

Întâlnirea va avea loc la Prefectură, marți, 28 iunie 2016, începând cu ora 10:00.

Vor participa la eveniment instituții, ONG-uri cu atribuții în domeniu, comunități de migranți din cadrul județului și orice alte persoane interesate de fenomenul migrației.Grupul ţintă al proiectului este reprezentat de resortisanţii ţărilor terţe cu drept de şedere pe teritoriul României (RTT) precum şi beneficiarii unei forme de protecţie internaţională (BP), care necesită sprijin în vederea acomodării şi integrării pe teritoriul României.

Proiectul este derulat de AIDRom – Asociaţia Ecumenică a Bisericilor din România în parteneriat cu Organizaţia Internaţională pentru Migraţie – Biroul din Romania şi Asociaţia Filantropia Oradea, proiect finanţat de Uniunea Europeană şi Inspectoratul General pentru Imigrări, prin Programul Naţional – Fondul Azil, Migraţie şi Integrare. Bugetul total al proiectului, pentru o perioada de 12 luni, este de: 1.005.621 de lei.

Prin proiect vor fi furnizate servicii specializate de consiliere socială şi juridică, asistenţă materială pentru categorii vulnerabile, cursuri de limba română şi acomodare culturală, activităţi de petrecere a timpului liber pentru migranţi, acţiuni specifice pentru beneficiarii minori ai grupului ţintă şi medierea relaţiei migranţilor cu instituţiile implicate în proiect. De asemenea în cadrul proiectului vor fi formaţi şi angajaţi mediatori interculturali, se vor crea reţele judeţene de voluntari şi se vor organiza cursuri de formare pentru reprezentanţii instituţiilor publice.

  E oficial: bacsisul nu se va impozita

În toamna anului trecut, în România se aflau înregistraţi cu şedere legală un număr de 59.264 străini. Potrivit statisticilor Inspectoratului General pentru Imigrări, în regiune, numărul străinilor pe județe era: Timiş (3576), Arad (1101), Bihor (979), Hunedoara (575), Mehedinţi (338) şi Caraş Severin (387).

Categorie: arad
Tags: asociatie, buget, integrare, judet, prefectura, proiect, straini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Îți dorești un prieten pe viață?
Adoptă un cățel
Click aici
Îți dorești un prieten?
Adoptă un cățel
Click aici