Rămășițele aeronavei EgyptAir nu au fost găsite. Presă: ISIS revedincă prăbușirea avionului (VIDEO)

Niciun comentariu

Controverse legate de prăbuşirea avionului Egyptair. Deşi iniţial s-a anunţat că fuselajul aparatului de zbor a fost găsit în Marea Mediterană, informaţiile au fost infirmate ulterior. Şeful Autoritatii de Siguranța Aeriană din Grecia a declarat că resturile găsite nu aparţineau avionului Airbus A320. Între timp, ipoteza unui atac terorist pare să prindă contur tot mai mult. Reţeaua teroristă STAT Islamic ar fi revendicat doborârea aeronavei potrivit unor site-uri apropiate de organizaţia fundamentalistă, arată B1 TV.

Potritvit site-ului Newsday247.com, un pasager irakian s-ar fi aruncat în aer la bordul avionului companiei EgyptAir. Informaţiile au fost confirmate şi de surse islamiste citate de Centrul European pentru Studii Strategice şi Securitate

Ipoteza atentatului este confirmată şi de adminstraţia Statelor Unite. Surse din serviciile de informaţii americane citate de CNN susţin că “Primele indicii par să confirme ipoteza unei bombe”.

Dacă analizăm situaţia, posibilitatea unui atac terorist este mult mai mare decât cea a unei probleme tehnice

Rămășițele aeronavei EgyptAir nu au fost găsite. Presă: ISIS revedincă prăbușirea avionului.

Între timp, Președintele egiptean, Abdel Fattah al-Sisi, a lansat un apella “intensificarea căutărilor” pentru “a găsi epava avionului”. Informaţiile iniţiale potrivit cărora resturi din epava aeronavei EgyptAir au fost recuperate din Marea Mediterană au fost infirmate ulterior.

Cazul avionului dispărut deasupra Mării Mediterene nu este primul incident major cu care se confruntă compania aeriană EgyptAir. În trecut, alte două avioane de pasageri ale acestora s-au prăbuşit, un altul a fost deturnat şi un alt aparat de zbor a luat foc în pe pista aeroportului din Cairo.

Category: mandri.ro
Tags: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu