Proiect de lege: Internet gratuit in toate parcurile, pietele, scolile si bisericile din sate si orase mici

o FASTEST SLOWEST INTERNET SPEEDS WORLD CANADA facebook
Romanii care locuiesc la sat sau in orase mici ar putea avea acces gratuit la internet in parcuri, piete centrale, camine culturale, scoli, biblioteci si biserici, prevede un proiect de lege initiat de senatorul PSD Alexandru Cordos, noteaza Mediafax.

Initiativa legislativa prevede ca primariile din orice sat si oras din Romania sa ofere acces gratuit la retele de wireless in parcuri, piete centrale, camine culturale, scoli, biblioteci si biserici. “Avand in vedere faptul ca in Romania aproape jumatate din populatie locuieste in mediul rural si ca accesul la informare prin internet in aceasta zona este redus, in comparatie cu alte tari ale Uniunii Europene, accesul la serviciul de internet gratuit in spatiile publice din mediul rural si orasele mici este vital “, se arata in expunerea de motive a propunerii legislative.

Prin aceasta initiativa  se doreste o mai mare implicare a consiliilor locale in realizarea acestui serviciu public de acces gratuit la internet in spatiile publice.

Proiectul de lege se afla in procedura legislativa la Camera Deputatilor, prima camera sesizata, cu termen de adoptare tacita pentru inceputul sesiunii viitoare parlamentare – 8 februarie 2016. Senatul este camera decizionala in acest caz.

In ultimii ani, au fost amenajate puncte de acces gratuit la internet wireless in mai multe orase din Romania.

Potrivit unui studiu al Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM), dat publicitatii in septembrie, aproximativ 36% dintre gospodariile din Romania au o tableta sau mai multe, 73% au cel putin un smartphone, iar 55% au laptopuri.

  Bomba care arunca în aer Băncile și îi ajută pe Români

De asemenea, 50% dintre romani au acces la internet mobil prin telefon, pe baza unui abonament de telefonie. Internetul mobil este utilizat in principal pentru navigare, retele de socializare si e-mail, insa si pentru comunicarea vocala sau mesagerie instant. 78% dintre utilizatori il folosesc zilnic sau aproape zilnic, iar alti 15% il folosesc de doua-trei ori pe saptamana.

 

Sursa: www.hotnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Îți dorești un prieten pe viață?
Adoptă un cățel
Click aici
Îți dorești un prieten?
Adoptă un cățel
Click aici