Bătaie între steliști și dinamoviști la Paris! Mai multe persoane au fost reținute, între care și un rugbist!

Niciun comentariu

Probleme mari pentru o parte a suporterilor români care au făcut deplasarea în Franţa pentru a susţine echipa naţională a României. După o mobilizare exemplară la meciul cu ţara gazdă, din deschiderea EURO 2016, suporterii au renunţat la pace şi au apărut conflicte dure.

După ce liderul PCH, Elias Bucurică, a fost bătut serios de membri Peluza Sud Steaua în apropierea Parc des Princes, fanii dinamovişti s-au răzbunat asupra unui grup de stelişti pe care i-au atacat într-un bar din Paris. Scandalul provocat a alertat forţele de ordine, iar sursele ProSport indică faptul că mai mulţi suporteri români din cele două galerii au fost ridicaţi de poliţie.

Informaţia este confirmată de biroul de presă al Ministerului Afacerilor Externe, contactat de ProSport:

“Ca urmare a demersurilor întreprinse de către Ambasada României la Paris, prin intermediul ataşatului de interne din cadrul misiunii diplomatice, pe lângă autorităţile competente franceze, a rezultat că în urma altercaţiei au fost reţinuţi nouă cetăţeni români. Şapte dintre cetăţenii români au fost ulterior puşi în libertate, pentru alţi doi fiind prelungită măsura reţinerii.Până în acest moment, niciunul dintre cetăţenii români nu a solicitat asistenţă consulară din partea Ambasadei României la Paris”.

Potrivit surselor ProSport, unul dintre suporterii pentru care autorităţile franceze au decis măsurii reţinerii este Andrei Florescu, rugbist legitimat la CSA Steaua, sportiv care a mai fost implicat în trecut în bătăi între suporteri.

Potrivit relatărilor de la faţa locului, Florescu ar fi cel care l-a lovit pe Elias Bucurică, sportivul fiind la rândul lui atacat de dinamovişti şi a scăpat doar după ce s-a refugiat într-un bar. Oficialii MAE susţin că până în acest moment niciun suporter român implicat în altercaţii nu a fost spitalizat în Paris.

Contactat de ProSport, George Boroi, comandatul CSA, a declarat: „Sincer să fiu, nu ştiu nimic despre acest subiect. Fiind vorba despre domnul Florescu nu exclud această posibilitate. El are, însă, doar un contract sportiv cu noi, care, din câte ştiu eu, a şi expirat. Lăsaţi-mă să mă documentez şi eu şi vorbim”

După 10 minute, George Boroi a confirmat informaţia: „Am vorbit cu managerul echipei de rugby. Echipa era în vacanţă. Într-adevăr, Florescu a fost la Paris şi a fost reţinut 24 de ore la secţia de poliţie. În seara asta se întoarce în ţară, iar mâine dimineaţă l-am convocat la club. Cu siguranţă, îi vom denunţa unilateral contractul de muncă. Există o clauză clară referitoare la prejudicii de imagine. El e un pilier bun, dar e temperamental. Îmi pare rău pentru această situaţie”.

Sursa: prosport

Category: mandri.ro
Tags:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu