Avocatul Martin Ovidiu Ioan a fost condamnat la la 5 ani şi 4 luni de închisoare cu executare

inchisoare

Avocatul Martin Ovidiu Ioan a fost condamnat, astăzi, alături de alte patru persoane într-un dosar care a fost instrumentat de DIICOT Arad cu ajutorul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Arad şi în care prejudiciul a ajuns la câteva milioane de lei – o parte din acesta fiind recuperat deja.  Avocatul Martin Ovidiu (fost membru al Baroului Arad) a fost condamnat la 5 ani şi 4 luni de închisoare cu executare pentru constituire a unui grup infracţional organizat şi complicitate la evaziune fiscală.

Faptele pentru care au fost condamnaţi inculpaţii s-au desfăşurat în perioada 2012-2013 prin intermediul firmei SC Aeris Facility Management SRL înfiinţată de Barath Flaviu – unul dintre condamnaţi. Societatea se ocupa, oficial, cu activităţi de curăţenie a clădirilor. Însă prin intermediul firmei se desfăşurau „alte activităţi” – în speţă evaziune fiscală. În timp ce Barath Flaviu era manager, Martin Ovidiu Ioan împreună cu ceilalţi condamnaţi – Filip Laura, Mărcoi Daniel şi Radiţa Florin – se ocupau de „problemele juridice şi economice”. Barath Flaviu a primit 7 ani de închisoare cu executare pentru infracţiunile de constituire a unui grup infracţional organizat şi evaziune fiscal. Filip Alina Laura a fost condamnată la 8 ani de închisoare. Mărcoi Daniel a primit 8 ani de închisoare, iar Radiţa Florin a fost condamnat la 9 ani şi 3 luni de închisoare.

Potrivit DIICOT Arad: „Inculpatul Martin Ovidiu Ioan, în perioada 2012-2013, a constituit un grup infracţional organizat cu scopul de a ajuta în mod direct pe inculaptul Barath Flaviu în a nu achita taxa pe valoarea adăugată, respectiv impozitul pe profit datorate bugetului de stat la SC Aeris Facility Management SRL prin crearea aparenţei desfăşurării unor operaţiuni economice reale, respectiv prin folosirea unor facturi false provenite de la diverse societăţi comerciale, sau facturi reale care însă nu reflectau operaţiuni comerciale reale, precum şi ajutorul la înfiinţarea succesivă a unor firme pe numele unor persoane racolate din rândul celor cu dificultăţi sociale şi materiale, iar după înfiinţarea şi funcţionarea pe o perioadă de timp relativ scurtă a acestora, se acumulau datorii considerabile de natură salarială prin neplata cu intenţie a contribuţiilor sociale, ulterior aceste societăţi fiind abandonate prin deschiderea procedurii de insolvenţă şi chiar radiate, cauzându-se astfel un prejudiciu la bugetul de stat în valoare totală de 4.139.736 lei”. Sentinţa Curţii de Apel Timişoara poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

  Stana Izbasa condamnata la doi ani si sase luni de inchisoare

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Îți dorești un prieten pe viață?
Adoptă un cățel
Click aici
Îți dorești un prieten?
Adoptă un cățel
Click aici