Vești bune pentru românii cu datorii la bancă. Legea care îi ajută pe oameni să scape de probleme

bani pensii

Vești bune pentru românii care au datorii la bănci! O lege din România îi ajută pe oameni să scape de datoriile la bancă, în cazul în care acestea au crescut mult prea mult.

Senatorul Daniel Zamfir a adus în atenție importanța Legii Dării în Plată, o măsură menită să protejeze românii a căror situație financiară a devenit critică din cauza creșterii abrupte a ratelor la bănci.

Potrivit acestuia, legea nu oferă doar o soluție pentru cei care nu își pot plăti ratele, ci și o modalitate de reechilibrare a contractului cu băncile.

„Legea Dării în Plată – și aici vă mulțumesc pentru ocazia de a le transmite oamenilor un lucru extrem de important – îi ajută astăzi nu numai pe cei care sunt într-o situație critică, care, nemaiputând să-și plătească ratele la bancă, apelează la acest mecanism în sensul de a renunța la imobilul achiziționat și, cu ocazia asta, să se stingă orice datorie pe care o au la bancă.

Vreau să știți că legea Dării în Plată vă oferă și posibilitatea de a vă reechilibra contractul. Prevede foarte clar că atunci când ți-a crescut rata cu mai mult de 50%, vă rog rețineți! – dacă v-a crescut rata cu mai mult de 50% față de momentul inițial al semnării contractului, faceți o notificare către bancă, de reechilibrare a contractului, iar banca este obligată să vă elimine toată acea supraîndatorare.

Niciodată să nu plătiți mai mult de 50% față de momentul inițial al semnării contractului. Este o pârghie pe care o aveți, un mecanism care vă apără de creșterea ratelor la bancă. Dacă v-a crescut cu mai mult de 50%, notificare de reechilibrare și banca este obligată s-o facă”, a explicat Daniel Zamfir, conform DCNews.

Legea oferă o cale de reechilibrare a contractului

Legea Dării în Plată vine în sprijinul celor care se confruntă cu majorări substanțiale ale ratelor, oferindu-le posibilitatea de a renunța la imobilul achiziționat și de a scăpa de orice datorie către bancă.

  Sase saptamani cu al Qaida - Adevarata viata a atacatorilor sinucigasi, intre cruzime si banal

Totodată, legea oferă și o cale de reechilibrare a contractului, stipulând că, în cazul unei creșteri a ratei cu peste 50%, clienții pot notifica banca pentru a elimina supraîndatorarea.

De altfel, este important de știut care sunt diferențele dintre creditele bancare și cele nebancare. Un punct esențial este documentația necesară, unde creditele nebancare sunt mai puțin restrictive, iar timpul de rambursare și cel de acordare a împrumutului pot fi avantajoase în cazul instituțiilor financiare nebancare.

Cu toate acestea, Daniel Zamfir a subliniat importanța unui împrumut conștient, cu o analiză atentă a necesităților financiare și a capacității de rambursare a fiecărui individ.

Sursa : romaniatv

Categorie: mandri.ro
Tags: banci, datorii la banca, lege, legea darii in plata

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Îți dorești un prieten pe viață?
Adoptă un cățel
Click aici
Îți dorești un prieten?
Adoptă un cățel
Click aici