Structura este una deosebită ca deschidere și conformație tehnică. Vorbim despre o deschidere la arc de 120 m (o premieră la nivel național). Toată structura metalică de acoperiș pentru tribuna II cântărește 147 de tone. Este și motivul pentru care au apărut unele probleme logistice de transport, iar unele elemente au necesitat asamblare la fața locului. Cinci macarale au lucrat concomitent pentru montarea tuturor elementelor structurii. Urmează amenajarea cele două peluze, iar ultimul pas este tribuna principală. Până acum constructorii au desfășurat lucrări la subsolul clădirii principale, dar și la cele patru gradene. La rândul lor, acestea au o structură impresionantă: stâlpii au dimensiuni de 90/80 cm în secțiune și 12 m înălțime. Antreprenorul estimează că până la finele acestui an va finalizată etapa de extindere a capacității stadionului”

Viitorul stadion UTA va fi încadrat la categoria 1A la nivel național. Vor fi 12.700 de locuri în tribune, iar zona include spații pentru presă, hotel de dimensiuni mici, cu 23 de locuri de cazare pe termen scurt, restaurant sau vestiare.
„Când stadionul va fi finalizat și recepționat vom putea găzdui atât competiții sportive cât și evenimente culturale de dimensiuni mari. Tot ce înseamnă locuri în tribună înseamnă locuri acoperite, întreg stadionul este proiectat cu acoperiș. Acesta este creat după o structură identică, cu cea de la Cluj-Napoca”, a declarat primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.