TIR-urile au restricţie în Ungaria. Catolicii sărbătoresc Învierea Domnului!

nadlac

Autorităţile de frontieră din Ungaria au informat, prin intermediul Punctului de contact româno-maghiar, că în perioada 26.03.2016, ora 23.00 (ora României) – 28.03.2016 ora 23.00 (ora României) este restricţionată, pe teritoriul Ungariei, circulaţia automarfarelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone. Aceste măsuri sunt luate având în vedere că, la sfârşitul acestei săptămâni, credincioşii catolici din toată lumea vor sărbători Învierea Domnului,

Pentru evitarea aglomerărilor, I.T.P.F. Oradea a luat toate măsurile necesare astfel încât tranzitul să se efectueze în condiţii normale. În acest sens, au fost dispuse măsuri organizatorice de suplimentare a personalului poliţiei de frontieră şi a arterelor de control, până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, în funcţie de dinamica valorilor de trafic. De asemenea, va fi folosită la maxim capacitatea punctelor de trecere a frontierei şi în cele mai aglomerate se vor utiliza toate arterele de control disponibile, în limita configuraţiei acestora.

Polițiștii de frontieră recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea. La granița româno-ungară există următoarele puncte de trecere a frontierei: P.T.F. Nădlac – Nagylak, P.T.F. Nadlac II- Csanadpalota, P.T.F. Turnu – Batonnya și P.T.F. Vărşand – Gyula pe raza județului Arad, P.T.F. Salonta – Mehkerek, P.T.F. Borş – Artand, P.T.F. Valea lui Mihai – Nyirabrany și P.T.F. Săcuieni – Letavertes pe raza județului Bihor, P.T.F. Cenad – Kiszombor pe raza județului Timiș, P.T.F. Urziceni – Vallaj și P.T.F. Petea – Csengersima pe raza județului Satu Mare.

Poliția de frontieră recomandă cetăţenilor care tranzitează punctele de frontieră rutiere cu autoturisme, microbuze si autocare, în perioadele în care se prefigurează creşteri ale valorilor de trafic, să consulte aplicaţia on-line destinată monitorizării traficului la punctele de trecere a frontierei disponibilă pe pagina de internet a Poliţiei de Frontieră Române: www.politiadefrontiera.ro. Aplicaţia on-line prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp, iar valorile afişate pot suferi modificări în funcţie de dinamica traficului în punctul de trecere respectiv, la un moment dat.

  A murit arădeanul Codruţ Marta? “Am asistat la discuţii privind asasinarea lui ”

Poliţia de Frontieră a pus la dispoziţia participanţilor la traficul transfrontalier numărul de telefon 021.9590 unde pot semnala diferite aspecte despre modul în care a fost efectuat controlul la trecerea frontierei, sesizările fiind preluate de către poliţiştii de frontieră care vor acţiona în consecinţă, legal, de la caz la caz.

 

 

Categorie: arad
Tags: Paste, punct de frontiera, restrictii, stiri arad, ungaria

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Îți dorești un prieten pe viață?
Adoptă un cățel
Click aici
Îți dorești un prieten?
Adoptă un cățel
Click aici