Steinmetz dă vina pe Soros pentru arestarea sa. „E un război politic”

Niciun comentariu

Companiile controlate de magnatul israelian Beny Steinmetz i-au intentat proces miliardarului George Soros, motivând că acesta a dus împotriva sa o campanie de defăimare care l-a costat peste 10 miliarde de dolari.

Omul de afaceri Beny Steinmetz, reţinut luni împreună cu Tal Silberstein, consilier politic, şi alţi cinci oameni de afaceri, a combătut în instanţă, unde a declarat că ancheta care îl vizează este un “război politic” finanţat de miliardarul George Soros, relatează Haaretz..

Beny Steinmetz susține că aceste campanii, i-au afectat afacerile din întreaga lume, în special depozitul de minereu de fier din Guineea.

Soros este acuzat că a finanțat firmele de avocatură, grupurile de transparență, anchetatorii și oficialii guvernamentali din Guineea într-un efort coordonat pentru a se asigura că BSG Resources Ltd. și-a pierdut drepturile la depozitul Simandou în aprilie 2014, a afirmat BSGR într-o plângere depusă vineri în instanța federală din Manhattan, notează Bloomberg.

„Pentru Soros, succesul lui Steinmetz, precum și promovarea sa activă a vieții, a afacerilor și a culturii israeliene reprezintă o anatemă”, a notează BSGR în plângere, susține Boomberg.” Soros este, de asemenea, bine cunoscut pentru „adversitatea sa vehementă față de statul Israel”, citează Bloomberg.

Simandou deține cel mai bogat sit de minereu de fier neexploatat din lume. În plus, acestea au fost obiectul numeroaselor lupte în instanță.

Fostul consilier de relații publice al FGR, FTR Consulting LLP, a stabilit în 2013 un proces în Londra care a susținut că face parte din campania lui Soros împotriva companiei miniere. FTI a spus că nu a recunoscut nicio încălcare.

Steinmetz a fost, de asemenea, anchetat și pus sub semnul întrebării de către oficialii elvețieni și israelieni în legătură cu suspiciuni că el a plătit mită pentru a-și ajuta compania să câștige o participație la Simandou. Nu au fost formulate taxe.

Steinmetz și BSGR și-au pierdut inițial drepturile față de Simandou, deoarece guvernul Guineei a obținut permisele după ce a plătit milioane de mită, inclusiv lui Mamadie Toure, cea de-a patra soție a fostului președinte al Guineei.

Decizia guvernului s-a bazat pe rapoartele „fabricate” de companiile finanțate de Soros, a spus BSGR în plângere. Toure, care a implicat BSGR și Steinmetz, a primit 50.000 de dolari de la un consilier al președintelui Alpha Conde și 80.000 de dolari de la un “agent sau afiliat al lui Soros”, potrivit plângerii.

“Influența financiară a lui Soros ia dat putere asupra proceselor de guvernare în Guineea”, a spus BSGR în plângere. Soros a fost “motivat numai de răutate, deoarece nu există nici un interes economic pe care îl avea în Guineea”, a spus compania.

Şi Steinmetz şi Silberstein sunt implicaţi în dosare de corupţie şi în România. Ambii sunt trimişi în judecată în dosarul retrocedării unei suprafeţe din pădurea Snagov şi a Fermei Băneasa, în care sunt implicaţi şi preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu, Dan Andronic, Paul de România.

În 10 martie 2017, DNA a cerut arestarea în lipsă, pentru 30 de zile, a celor doi, Silberstein fiiind acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă şi complicitate la spălarea banilor, iar Steinmetz de constituire a unui grup infracţional organizat, complicitate la trafic de influenţă şi complicitate la spălarea banilor. alături de ei, în acelaşi dosar mai sunt implicaţi Shimon Shevez şi Moshe Agavi, notează news.ro.

Category: mandri.ro
Tags: , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu