Secretarul general al Consiliului Europei Thorbjorn Jagland i-a cerut lui Cioloş să asigure independenţa TVR

Niciun comentariu

Thorbjorn Jagland, secretarul general al Consiliului Europei, i-a trimis premierului Dacian Cioloş la sfârşitul lunii aprilie o scrisoare în care îi cerea să asigure “independenţa” şi “diversificarea surselor de finanţare” ale Televiziunii Române, precum şi “mecanisme de tragere la răspundere”.

“Dragă domnule prim-ministru, vă scriu pe tema situaţiei Televiziunii publice din România, în ceea ce este prima alertă despre România trimisă Platformei pentru Promovarea Siguranţei Jurnaliştilor şi Apărării Jurnalismului (…)”, i-a scris Thorbjorn Jagland lui Dacian Cioloş pe 29 aprilie, conform scrisorii postate pe site-ul Consiliului Europei.

“Cred că este important să ne asigurăm că viitoarea reformă a serviciilor media publice din România conţine garanţiile necesare pentru asigurarea independenţei şi stabilităţii Televiziunii publice şi că aceste garanţii sunt transpuse în mod adecvat în cadrul legal şi în practică. Ar fi important să se ia în considerare diversificarea surselor de finanţare ale Televiziunii publice, pentru a permite continuarea activităţilor şi a promova serviciul media public şi pentru a exista mecanisme corespunzătoare de tragere la răspundere, conforme cu principiile enunţate în Articolul 10 al Convenţiei Europene a Drepturilor Omului”, precizează Thorbjorn Jagland.

“Sunt convins că veţi fi de acord cu mine că finanţarea adecvată este unul din principalii factori pentru garantarea independenţei Televiziunii publice. În numele Consiliului Europei, sunt pregătit să ofer consultanţa necesară în această privinţă”, a subliniat Thorbjorn Jagland în scrisoarea adresată premierului Dacian Cioloş pe 29 aprilie.

Secretarul general al Consiliului Europei a trimis scrisori pe tema situaţiei presei şi preşedintelui Ucrainei, Petro Poroşenko, precum şi premierului Croaţiei, Tihomir Oreşkovici.

 

 

Sursa:mediafax

Category: mandri.ro
Tags: , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu