PRIMELE REACTII DUPA LANSAREA FILMULUI „BOHEMIAN RHAPSODY”. CE SPUN CRITICII DESPRE POVESTEA TRUPEI QUEEN

Niciun comentariu

Dupa opt ani de intarzieri, cativa regizori schimbati si neintelegeri cu studiourile, filmul „Bohemian Rhapsody” a avut, in sfarsit, premiera internationala. A meritat asteptarea?

Presa internationala vuieste. Filmul despre formarea trupei Queen a fost lansat oficial, iar criticii au primit unda verde la recenzii. Din pacate pentru fanii formatiei, parerile nu sunt tocmai pozitive, multi dintre specialisti considerand ca pelicula nu se ridica la nivelul asteptarilor.

Empire a oferit productiei 3 stele din 5, caracterizand „Bohemian Rhapsody” drept o productie prea putin curajoasa. Jurnalistii publicatiei subliniaza ca „arma secreta a filmului este Rami Malek, care e senzational in rolul lui Mercury”.

Variety scrie ca filmul lasa de dorit si este conventional, retinut. Din nou prestatia lui Rami Malek este laudata: „Actorul cu origini americane si egiptene s-a nascut pentru a juca acest rol”.

The Guardian este si mai dur cu filmul regizat de Bryan Singer, oferindu-i 2 din 5 stele. „Un film mai curajos ar fi trebuit sa exploreze atura hedonista a lui Mercury, faptul ca isi ascundea sexualitatea. Ar fi trebuit sa ofere mult mai multa profunzime unui artist care, dupa ce a aflat ca este bolnav, a scris piese ca Who Wants to Live Forever si Show Must Go On”.

Indie Wire subliniaza ca nici macar prestatia extraordinara a lui Rami Malek nu poate salva filmul „Bohemian Rhapsody”, in timp ce The Telegraph ii ofera 3 stele din 5.

„Filmul nu te va soca sau zgudui. Nu e cu nimic remarcabil”, scriu si cei de la Time Out.Astfel, criticii par sa-si alinieze opiniile, toti fiind de acord ca, desi filmul nu este grozav, cel care salveaza lung-metrajul este actorul Rami Malek.

Transformarea lui in Mercury nu e doar la nivel de look. Actorul a reusit sa surprinda si vocea starului rock, asa cum se poate observa in cele cateva replici pe care le are in trailer. Mai mult, stilul vestimentar al lui Mercury se schimba foarte frecvent, asa ca Malek a fost nevoit sa se adapteze la mai multe ipostaze ale vedetei, ceea ce a reusit cu brio scrie fimnow.ro

De la parul lung si buclat de la inceputul carierei lui Mercury, la parul scurt si mustata emblematica din cadrul concertului Live Aid, Malek a reusit sa se transforme perfect in starul rock, indiferent de stil.

Dincolo de aspectul fizic, starul a discutat si despre felul in care „Bohemian Rhapsody” adreseaza lupta lui Mercury cu HIV/SIDA in ultimii ani ai vietii sale: „Filmul trebuia sa abordeze tema intr-un mod delicat”, a explicat el. „Nu aveam cum s-o ocolim. A fost un moment important, trist, dar care arata si o latura foarte puternica a lui Freddie”.

„Cred ca ultima parte a filmului va arata cat de rezistente pot fi fiintele umane si cat se pot baza pe puterea prietenilor si familiei in momente delicate. Aceasta pandemie este inca o amenintare oribila pentru foarte multi oameni din lume. E o realitate pentru atat de multi incat cred ca fi o rusine sa nu vorbim despre ea in film”, a incheiat Rami Malek.

Alaturi de el, in film mai joaca Ben Hardy, Gwilym Lee si Joseph Mazello, in rolurile celorlalti membri ai trupei Queen. “Bohemian Rhapsody” va fi lansat pe data de 2 noiembrie.

Category: mandri.ro
Tags: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu