Preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Promovare Turistică din România: Untold şi Neversea, extrem de profitabile pentru turismul românesc

Niciun comentariu

Preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Promovare Turistică (FAPT) din România, Corina Martin, consideră că Untold şi Neversea sunt ”extrem de profitabile pentru turismul românesc”, spunând că la festivalul de la Cluj sunt aşteptate 330.000 de persoane, iar pentru cel de la Constanţa organizatorii estimează 150.000 de participanţi, printre aceşia aflându-se şi mulţi turişti străini. Preţurile reduse pentru biletele la aceste manifestări, consideră ea, sunt un plus pentru România.

Preşedintele FAPT, Corina Martin, a declarat miercuri, corespondentului News.ro, că festivalurile Untold şi Neversea sunt mai profitabile pentru turism decât multe campanii de promovare desfăşurate de autorităţile centrale.

“Evenimentele de muzică desfăşurate la Cluj şi la Constanţa, vorbim despre Untold la Cluj şi despre Neversea, aflat la prima ediţie, la malul mării, în Constanţa, sunt extrem de profitabile pentru turismul românesc. Aduc beneficii majore mai mult chiar decât foarte multe campanii de promovare desfăşurate, poate chiar în mulţi ani şi, din păcate, cu bugete foarte mici, de către ministerul de resort sau Autoritatea Naţională pentru Turism. Vorbim despre 300.000 de participanţi anul trecut la Untold, vorbim despre aşteptări de 330.000 de participanţi anul acesta la Cluj şi 150.000 la Constanţa, un eveniment aflat în primă ediţie şi, aşa cum am aflat de la orgnizatori, unic Europa prin faptul că se desfăşoară pe plajă”, a afirmat Corina Martin.

Ea a precizat că mulţi turişti străini şi-au anunţat participarea atât la Neversea, cât şi la Untold, cele două evenimente poziţionând ”România pe harta internaţională a evenimentelor de acest gen”.

“Un număr extrem de mare de turişti străini, deja cu rezervări efectuate şi cu bilete cumpărate, la evenimentul de la Constanţa. La fel se anunţă şi pentru evenimentul de la Cluj, şi, din acest punct de vedere, suntem extrem de bucuroşi că suntem poziţionaţi în acest moment ca ţară pe harta internaţională a evenimentelor de acest gen, evenimente, de altfel, extrem de solicitate şi apreciate”, a explicat preşedintele FAPT.

Corina Martin a mai spus că tarifele pentru festivalurile de acest gen din ţară noastră sunt mai mici decât la evenimente similare din ţări din Vestul Europei, ceea ce este un plus pentru România.

“Tarifele pentru biletele şi abonamentele la aceste evenimente în ţările din Vestul Europei, este vorba, de exemplu de Belgia, acolo unde se desfăşoară Tomorrowland, sunt mult mai costisitore faţă de tariful biletelor de la Neversea şi asta face o diferenţă extrem de mare în favoarea României şi în favoarea litoralului românesc pentru că, în continuare, sunt tarife extrem de accesibile în ţara noastră”, a precizat Corina Martin.

Festivalul Untold are loc între 3 – 6 august la Cluj-Napoca, iar festivalul Neversea este programat să se desfăşoare între 7 – 9 iulie, pe o plajă din Constanţa scrie news.ro

Category: Arad
Tags: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu