Operatiune a politiei din Italia pentru eliberarea sclavilor din ferme. Cati romani munceau in conditii de mizerie

Niciun comentariu

Politia italiana a arestat 10 persoane dupa un raid la ferme din toata tara suspectate ca foloseau sclavi, inclusiv romani.

 10 persoane au fost arestate in cadrul unei operatiuni anti-sclavie care a durat o luna si a vizat 75 de ferme din nordul, centrul si sudul Italiei. In Ragusa (sud-estul Sicilie) Politia a arestat trei proprietari de ferme care exploatau peste 120 de lucratori agricoli. 17 dintre acestia erau romani – intre care 12 femei -, 41 din state din Africa Centrala, 11 albanezi, 27 italieni iar restul, din Asia.

La una dintre fermele din Ragusa, oamenii erau pusi sa munceasca la culesul rosiilor in schimburi de 12 ore, fiind platiti cu doar 2,5 euro pe ora. Politistii au fost ingroziti si de conditiile mizere de cazare – fermierii ii tineau in magazii.

Situatia alor nostri, chinuiti in Italia, a fost adusa in atentie inca de acum 2 ani de campania Stirilor PROTV: „Sclavi pe pamantul Mafiei”. Am avut atunci inclusiv marturiile halucinante ale unor femei, fortate sa devina sclave sexuale.

O alta ferma era gestionata de un antreprenor din Mantova prin intermediul unei romance de 19 ani care isi exploata proprii compatrioti, scrie ziarul local La Sicilia.

Alte 24 de persoane au fost trimise in judecata in libertate iar politia a dat amenzi de peste 100.000 de euro.

Anul trecut, Italia a adoptat o lege care prevede pedepse marite, merganmd pana la 6 ani de inchisoare pentru traficantii de persoane si pentru angajatorii care folosesc munca acestor

Category: Arad
Tags: , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu