Nouăsprezece irakieni, opriţi la Arad

irakieni

Conform unui comunicat al Poliţiei de frontieră, persoanele în cauză au fost reţinute la aproximativ 500 de metri interior faţă de linia de frontieră şi au fost conduse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Curtici pentru cercetări.

Astfel, s-a stabilit că aceştia sunt cetăţeni din Irak, patru femei, unsprezece bărbaţi şi patru minori, solicitanţi de azil în România, adulţii având vârste cuprinse între  23 şi 37 de ani, iar minorii între 2 si 16 ani.

 La cercetări, cetăţenii irakieni au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din Spaţiul Schenghen şi au recurs la această metodă pentru că nu posedau o viză valabilă. Au mai relatat că s-au deplasat cu autoturisme taxi până în localitatea Curtici, de unde şi-au continuat călătoria pe jos până în momentul reţinerii.

Poliţiştii de frontieră au întocmit actele de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Categorie: arad
Tags: granita, importante, irakieni, politia de frontiera

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Îți dorești un prieten pe viață?
Adoptă un cățel
Click aici
Îți dorești un prieten?
Adoptă un cățel
Click aici