Morcovi uriaşi într-o grădină din Arad

Niciun comentariu

Membrii familiei Grecu din localitatea arădeană Caporal Alexa au fost uimiţi când au încercat, zilele trecute, să scoată din pământ, din grădină, câţiva morcovi pentru supă: legumele crescuseră neobişnuit de mult.

Capul familiei, Pavel Grecu, spune că cei doi morcovi au avut împreună 2.3 kilograme, cel mare având singur 1.4 kilograme. Totuşi, nu i-a fotografiat pe cântar, dar i-a pozat în schimb comparativ cu braţul său, pentru a ilustra mărimea morcovilor. „Este pentru prima dată când văd un morcov aşa de mare. Ne-am mirat şi noi foarte mult şi de aceea am şi decis să-i fotografiem. Nu am mai avut până acum. Nu am făcut nimic special. Au fost inundaţi cu apa de la roşii, ei hrânindu-se astfel mult mai bine. Nu sunt stropiţi cu nimic, aşa au crescut ei. Nu mi-aş permite să-mi stropesc legumele din grădină cu ceva substanţe toxice“, explică Pavel Grecu.

Cei doi morcovi au ajuns în supă în scurt timp după ce au fost imortalizaţi. „Nu i-am păstrat. Au avut un gust foarte bun“, spune bărbatul.

Familia Grecu din Caporal Alexa a devenit cunoscută la nivel local după ce a început să crească mai multor specii de papagali. Păsările i-au devenit dragi lui Pavel, care este profesor de Religie la Sântana, în momentul în care un papagal rătăcit a poposit în curtea sa. „Am găsit un papagal în curte şi m-am hotărât să îl îngrijesc. Aşa am descoperit cât de interesante sunt aceste păsări şi m-am hotărât să le înmulţesc. La început i-am cumpărat o pereche, pe urmă am mai cumpărat şi alţii şi aşa am ajuns să am peste 150 de papagali din mai multe specii“, spune Pavel Grecu. În momentul de faţă, bărbatul a amenajat trei voliere mari.

Morcovii plantaţi în grădina familiei reprezintă şi sursa principală de legume pentru papagali. „Atunci când i-am semănat nu m-am gândit că vor constitui hrană pentru păsări. Dar, răsărind, am observat că sunt rodnici, ceea ce nu se întâmplă în fiecare an, şi am început să-i folosesc în crescătorie, mai ales că nu se compară cu cei din comerţ ca şi gust şi consistenţă“, mai declară arădeanul. La începutul lunii august, un bărbat din oraşul Novaci a găsit o ciupercă uriaşă în zona montantă Rânca. Ciuperca era comestibilă şi familia bărbatului a consumat-o. Aceasta avea peste un kilogram noteaza adevarul.ro  

Category: Arad
Tags: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu