Massimo Bottura este numele celui mai bun bucătar din lume. Vezi ce trebuie să faci ca să mănânci la restaurantul lui

Niciun comentariu

Sute de chefi din toată lumea au participat la New York, la ceremonia World’s 50 Best Restaurants 2016, notează nytimes.com.

Primii doi câştigători de anul trecut au făcut acum schimb de locuri: Osteria Francescana, condusă de celebrul chef Massimo Bottura, a devenit primul restaurant italian care ocupă poziţia 1 în acest clasament, în timp ce El Celler de Can Roca, din Catalonia, Spania, a căzut pe 2.

Eleven Madison Park din Manhattan a ajuns pe locul 3 de pe 5 şi a devenit cel mai influent restaurant din SUA.

Însă cel mai mare şoc a fost anunţarea celebrului restaurant Noma, care din 2009 s-a aflat mereu în top 3, abia pe poziţia a cincea.

Două restaurante din Statele Unite şi-au făcut intrarea pe această listă pentru prima oară: Saison, din San Francisco, cu un debut direct pe 27, şi Estela, din Manhattan, pe 44. Le Bernardin, din New York, a coborât pe 24 de pe 18, Alinea, din Chicago, a ajuns de pe 15 pe 26, iar Blue Hill at Stone Barns, din Pocantico Hills, N.Y., a urcat de pe 48 pe 49.

Surprinzător, doar două restaurante din Paris au prins un loc pe lista celor mai bune 50.

Chef April Bloomfield a fost invitată pentru prima oară să gătească pentru acest eveniment.

Alte premii care au mai fost acordate luni seară: restaurantul Den din Tokyo, pentru prima dată pe această listă, a fost onorat cu premiul „One to wach”, fiind considerat starul în devenire în gastronomia mondială.

World’s Best Pastry Chef i-a revenit lui Pierre Hermé, supranumit „Împăratul Macaronilor” sau „Picasso al cofetăriei”.

Dominique Crenn a fost numită World’s Best Female Chef. Ciudat este că Atelier Crenn, restaurantul ei din San Francisco, nu a apărut niciodată pe listă, nici măcar acum.

Relae din Copenhaga, locul 40, în urcare, a obţinut pentru al doilea an la rând premiul „Best Sustainable Restaurant”.

Cheful francez Alain Passard a fost recompensat cu premiul „Lifetime Achievement”.

Din 2002, de când a fost creată, această listă şi-a dovedit puterea, formând adevărate vedete la nivel internaţional şi trasând trenduri.

Este pentru prima oară de când se decernează aceste premii când ceremonia are loc în alt oraş decât Londra, o mişcare menită să evidenţieze creşterea globală a interesului pentru tot ceea ce înseamnă haute cuisine. Ediţia din 2017 a World’s 50 Best Restaurants va fi găzduită de Melbourne, Australia.

Massimo Bottura este, pentru cine nu ştie încă (mai e cineva care nu ştie?) – geniul din spatele Osteria Francescana, cel mai bun restaurant din lume, şi European Chef of the Year.

Este celebru pentru faptul că a revoluţionat gastronomia italiană cu viziunea sa despre mâncare.

Este cheful care va vedea mereu partea luminoasă a unei nereuşite tarte cu lămâie şi care ar dedica 72 de ore din timpul său pentru a obţine tagliattelele perfecte.

Şi este grozav atunci când răspunde la întrebări fulger.

Într-un interviu recent pentru Hong Kong Tatler Dining a declarat că principalul ingredient la care nu va renunţa niciodată este creierul său, iar ustensilele de care nu s-ar putea lipsi în bucătărie vreodată sunt propriile mâini.

Dacă s-ar putea transforma într-un cocktail, ar fi un Dirty Martini. Ca italian ar alege prosecco, dar recunoaşte că şampania e de rang mult mai înalt. Ar da pizza pe paste – spaghetele sunt forma preferată – untul pe uleiul de măsline şi espresso pe machiatto.

Dintre Franţa şi Spania ar alege Italia. Ar crea un teatru pentru a da reprezentaţii şi un muzeu pentru amintiri. I-ar da rolul Massimo Bottura lui Stanley Tucci, iar Julia Roberts ar juca-o pe soţia sa.

Dacă nu ar fi chef, ar fi DJ, dealer de artă sau artist.

Ar opta pentru exerciţii şi nu pentru dietă.

Ar alege gin în loc de whisky şi susţine că nu există leac pentru mahmureală.

Cartea de bucate preferată? Un şef nu trebuie să citească o singură carte, ci pe toate! Nouă, recunoaştem, ne place în mod deosebit cartea lui, deja celebră, intitulată „Never trust a skinny Italian Chef”.

În cazul în care vrei să iei cina la cel mai bun restaurant din lume, asigură-te că faci rezervare înainte. La telefon răspunde, de obicei, chiar Massimo Bottura. Poţi aştepta însă între şase săptămâni şi şase luni până găseşti o masă liberă. Meniul ajunge undeva la 200 de euro.

sursa: www.gustarte.ro;

Category: mandri.ro
Tags: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu