Libelula prima cofetarie smart din Romania. Trecut,prezent si viitor…

1 comentariu
Prima cofetărie din România care a introdus un mod digital de a ordona un meniu sau de a face plata este Cofetăria Libelula din Arad.
Cofetăria Libelula are un dispozitiv pe fiecare masă care are trei butoane, iar fiecare ospătar are o brăţară pe mână. Totul printr-un sistem Smart modern. Este un mod benefic pentru clienţi, deoarece nu mai trebuie să aştepte să vină ospătarul. Benefic şi pentru ospătari pentru că le este mai uşor să îşi aducă aminte la ce masă au de servit având în vedere că au pe mână un ceas digital cu ecran unde li se oferă informaţii despre masa fie din interior, fie de pe terasă.
Fiecare masă are un număr, iar în momentul în care clientul de exemplu de la masa 7 apasă pe butonul din dispozitivul amplasat, adică pe butonul call, pe ceasul ospătarului apare în format digital masa nr 7. Sunt trei butoane: call, bill, cancel (cheamă ospătarul, plăteşte sau amână comanda) Acest sistem se numeşte #call for service.
Cum a apărut Libelula
În anul 1967 „Blocul Libelula” a fost dat în spaţiu având la parter spaţiu destinat activităţii de alimentaţie publică. În acea perioadă, activitatea de alimetaţie publică se desfăşua în cadrul TAPL apoi ICSAP. În Arad existau patru cofetării: Tineretului, Casa, Delicia şi Republica, produsele fiind livrate de la laboratorul central pe bază de comenzi şi repartiţie. La bază au stat mai multe criterii: cele mai mari realizări şi personal cu o înaltă ţinută profesională şi morală. Colectivul s-a perfecţionat continuu, astfel s-a reuşit ca plecând de la zero să ajungă la cele mai mari relaizări din intreprindere. Datorită acestui fapt conducerea a hotărât înfiinţarea în cadrul Cofetăriei Libelula a unui laborator propriu care să deservească clienţii cu produse de cofetărie, patiserie şi îngheţată. Colectivul din laborator a fost format din cei mai buni cofetari şi patiseri transferaţi de la laboratorul central.Astfel, Cofetăria Libelula a fost şi a continuat să fie renumită prin calitatea produselor de cofetărie, patiserie şi calitatea servirii. După Revoluţie, intreprinderea s-a divizat în trei societăţi. Una dintre ele a fost Libelula. Când intreprinderea s-a divizat, cofetăria Libelula a rămas fără laborator, acesta aparţinând altei societăţi datorită spaţiului.
De unde vine numele de Libelula
Denumirea de Libelula vine de la o tanara angajata… În cadrul acestui colectiv a existat o tânără angajată venită de pe băncile şcolii profesionale, care s-a perfecţionat continuu, făcând până şi Facultatea de Economie la Cluj.
Tânăra prin ţinută şi seriozitate a câştigat simpatia consumatorilor. Ea avea şi talent muzical şi participa la diferite concursuri naţionale sau internaţionale reprezentând intreprinderea, colectivul şi Aradul cu cinste. Atunci conducerea a hotărât ca unitatea de AP să poarte denumirea de Libelula.
Tânăra era subţirică ca o Libelulă….
Category: Arad
Tags: , , , ,

1 comentariu. Leave new

  • Care prima cofetarie smart ? de ce informati gresit ? Casa Jelen are de ceva vreme acelasi sistem … Poate prima cofetarie cu frisca expirata si cele mai proaste produse… din pacate a ramas doar numele de cofetarie…

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu