Începe era tiraniei globale! Comisia Europeană încheie un acord cu OMS pentru utilizarea Certificatului Verde în scopul “facilitării mobilității globale”

terhes oms jpg

Pe data de 5 iunie 2023, Comisia Europeană, reprezentată de comisara pentru sănătate Stella Kyriakides, și Organizația Mondială a Sănătății (OMS), sub conducerea lui Tedros Adhanom Ghebreyesus, au anunțat lansarea unui parteneriat strategic. În cadrul acestui parteneriat, OMS va prelua Certificatul Verde Digital, utilizat de Uniunea Europeană pe durata pandemiei COVID-19, cu scopul de a stabili un sistem global menit să faciliteze mobilitatea la nivel mondial, conform declarațiilor celor două organizații.

Această inițiativă vine ca urmare a unui acord semnat pe 2 decembrie 2022, când cele două entități au convenit să consolideze cooperarea strategică în domeniul sănătății globale, pe baza Strategiei Globale de Sănătate a UE și a Strategiei Globale a Statelor Membre OMS privind Sănătatea Digitală, conform unui comunicat de presă emis de Comisia Europeană.

Pe lângă facilitarea libertății de circulație la nivel global, preluarea acestui sistem european de către OMS are ca scop și utilizarea acestuia în alte situații, cum ar fi Certificatul Internațional de Vaccinare sau introducerea unei fișe medicale globale, potrivit comunicatului emis de Comisia Europeană.

Cristian Terheș, europarlamentar, a subliniat că această inițiativă urmează direcția controversată a Certificatului Verde în UE, care a fost considerat de mulți drept o încălcare a drepturilor și libertăților, precum și o presiune asupra oamenilor de a se vaccina cu un produs medical cu efecte negative semnificative. El a avertizat că acest sistem abuziv va fi acum implementat la nivel global, și nu doar în cadrul UE, subliniind că obiectivul abuzurilor statului pe durata pandemiei COVID nu a fost atât oprirea răspândirii virusului, cât controlul asupra indivizilor.

Comunicatul oficial al Comisiei Europene poate fi găsit aici:

https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/en/ip_23_3043

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Îți dorești un prieten pe viață?
Adoptă un cățel
Click aici
Îți dorești un prieten?
Adoptă un cățel
Click aici