Elizabeth Taylor a coordonat o filiera de traficanti de medicamente anti-SIDA

Niciun comentariu
Elizabeth Taylor a coordonat o filiera de traficanti de medicamente, in beneficiul unor pacienti americani diagnosticati cu HIV, potrivit modelului Kathy Ireland, care a asemanat actiunile legendarei actrite hollywoodiene cu evenimentele relatate in filmul “Dallas Buyers Club”, potrivit Mediafax.
Actrita americana, care a murit in 2011, a sustinut timp de foarte multi ani cauza pacientilor diagnosticati cu HIV/ SIDA si a infiintat celebra amfAR – Fundatia americana de cercetari contra SIDA (American Foundation for AIDS Research) – pentru a strange fonduri care sa sprijine cercetarile stiintifice in acest domeniu, informeaza contactmusic.com.

Buna ei prietena modelul Kathy Ireland a dezvaluit recent faptul ca Elizabeth Taylor a infiintat o retea secreta, pentru a aduce medicamente experimentale unor pacienti cu SIDA sau diagnosticati cu HIV, conducand acea retea din vila ei din California.

Kathy Ireland spune ca renumita actrita risca sa ajunga in inchisoare daca ar fi fost prinsa, dar Elizabeth Taylor era extrem de hotarata in aceasta privinta, facand tot ce ii statea in putere pentru a-i ajuta pe bolnavi.

“Era neinfricata in casa ei din Bel-Air”, a declarat Kathy Ireland in emisiunea “Entertainment Tonight”. “Era o casa sigura. Multe dintre activitatile sale erau ilegale, dar ea salva vieti. Se intampla intr-o epoca in care oamenii nu prea faceau astfel de lucruri. Asociatii ei de afaceri i-au cerut sa renunte. A primit amenintari cu moartea. Prietenii ii inchideau telefonul in nas atunci cand ea ii contacta pentru a le cere ajutorul, dar nu a renuntat. I-am admirat mereu curajul”, a mai spus aceasta.

“Ar fi putut sa ajunga la inchisoare din acest motiv. Elizabeth si frica sunt doua cuvinte care nu se pot gasi in aceeasi fraza”, a adaugat ea.

Matthew McConaughey a castigat premiul Oscar pentru rolul din drama “Dallas Buyers Club” (2013), in care a interpretat un rol inspirat din realitate, Ron Woodruff, un pacient bolnav de SIDA, care aducea medicamente in Statele Unite, trecandu-le ilegal prin granita mexicana, pe care le distribuia altor seropozitivi americani.

Reteaua de traficanti de medicamente pe care Ron Woodruff a infiintat-o in anii 1980 era cunoscuta sub numele Dallas Buyers Club.

 

Sursa: www.hotnews.ro / Foto: www.blogs.courant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu