Discurs halucinant susţinut de un cleric musulman din Marea Britanie: “Da, băieţi, puteţi avea sclave sexuale!”

Niciun comentariu

Discurs şocant într-o moschee din Cardiff. Imamul britanic, Ali Hammuda, a fost surprins în timp ce le spunea tinerilor săi discipoli că Islamul le permite să deţină “sclave sexuale”. Predicile au avut loc în aceeaşi moschee în care s-ar fi produs radicalizarea a cel puţin trei tineri jihadişti, ce aveau cetăţenie britanică, în 2014, scrie The Daily Mail.

Predicatorul musulman extremist, Ali Hammuda, suspectat de radicalizarea a trei tineri jihadişti britanici, a fost înregistrat pe asuns în timp le spunea discipolilor săi că Islamul le permite să aibă sclave sexuale.

Hammuda, imam al moscheii din Cardiff unde trei tineri jihadişti au fost radicalizaţi înainte de a călători, în 2014, în Siria pentru a se alătura organizaţiei teroriste, Stat Islamic, le-a mai spus băieţilor prezenţi, a căror vârstă nu depăşea 13 ani, că “ziua judecăţii” se apropie, un element cheie, de altfel, al propagandei ISIS.

 

Hammuda încă predică la aceeaşi moschee, la doi ani de la plecarea în Siria a tinerilor jihadişti din Cardiff, Nasser Muthana, Reyaad Khan, care la acel moment aveau 20 de ani, şi Aseel, în vârstă de 17 ani. Discursul său a fost înregistrat în întregime pe ascuns de un reporter, aflat sub acoperire la faţa locului, cu ocazia întrunirii unui “halaqa” – cerc de studiu religios desfăşurat la moscheea Al-Manar.

De-a lungul înregistrării poate fi auzit cum Hammuda interpretează cuvintele Profetului, expunându-şi, la un moment dat, propria viziune cu privire la ce ar fi zis acesta despre venirea Apocalipsei.

 

“Ceea ce Profetul încearcă să spună este că, cu puţin timp înainte de sfârşitul lumii, vor fi multe războaie şi, din cauza acestora, femeile vor fi ţinute în captivitate drept sclave. Şi, atunci, stăpânii lor vor avea relaţii cu ele pentru că acest lucru este permis de către Islam”, spune Hammuda.

Mai mult, Hammuda poate fi auzit în timp ce le interpretează băieţilor o altă zicere de-a Profetului, potrivit căreia copiii se vor naşte pentru a-şi trata mamele ca pe nişte sclave.

“În acele zile, care vor prevesti sfârşitul lumii, vom vedea mulţi musulmani care nu îşi vor mai asculta mamele şi taţii, care le vor vorbi ca unor sclavi”, mai spune imamul.

 

Peste 5.000 de femei şi fete Yazidi au fost răpite de ISIS când militanţii organizaţiei teroriste au atacat Sinjar, oraş situat în nordul Irakului, în luna august a anului 2014. Câteva dintre ele, care au reuşit să scape, au povestit prin ce traume au trecut.

 

În alte pasaje ale înregistrării, Hammuda califică muzica drept boală, catalogând-o drept un instrument al Satanei.

Moscheea Al-Manar a găzduit o serie de predicatori extremişti, precum Muhammad Mustafa Al-Muqri, un afiliat  Al Qaeda şi fost lider al Jihadului Islamic din Egipt. În pofida acestor aspecte, moscheea a negat orice legătură cu radicaliştii.

 

Până în 2013, Hammuda avea permisiunea de a ţine sesiuni, în timpul pauzei de prânz, la Şcoala Cathays din Cardiff, unde Reyaas Khan a fost educat. Hammuda le-a spus celor care îl urmăreau că muzica este manipulativă şi nepermisă în Islam.

La pol opus, unul dintre clericii din Marea Britanie, ce practică un discurs mai moderat, imamul Shahid Raza, a declarat că sclavia a violat demnitatea fiinţei umane şi că doar adepţii ISIS vor utiliza acest pasaj pentru a-i clama permisibilitatea: “Există un consens în rândul a 99% din şcolarii convertiţi la Islam – doar câţiva radicali nu împărtăşesc ideea – că sclavia este împotriva legilor islamice”.

Potrivit unor lideri musulmani cunoscuţi în Cardiff, Hammuda are reputaţia unui extremist şi nu este primit în cea mai mare parte a moscheelor din regiune.

 

 

Sursa: gandul

Category: mandri.ro
Tags: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu