Directorul FBI a aflat de la televizor despre concedierea sa. Dedesubturile tenebroase ale șocantei demiteri

IMG 2202

James Comey, directorul FBI demis marți de Donald Trump, spune că ar fi aflat de la televizor despre decizia președintelui SUA, crezând inițial că este vorba de o farsă. Când s-a convins că lucrurile sunt cât se poat de serioase, Comey a strâns mâna colegilor din cadrul FBI și a dispus anularea participării la un eveniment în Los Angeles, informează Los Angeles Times care citează surse din interiorul FBI.
Comey, 56 de ani, era anunţat ca vorbitor la o acţiune de recrutare de personal organizată marţi de FBI, la Hollywood, în Los Angeles, dar şi-a anulat în ultimul moment participarea ca urmare a demiterii neaşteptate. Conform descrierii postate pe internet, evenimentul era conceput astfel încât persoanele interesate să lucreze pentru FBI să poată vorbi şi să-şi clarifice nelămuririle cu agenţi şi diverşi şefi ai Biroului.

Preşedintele american, Donald Trump, l-a demis marţi pe directorul Biroului Federal de Investigaţii (FBI), James Comey, o decizie surpriză care a provocat o undă de şoc la Washington, transmite AFP, care aminteşte că FBI este instituţia însărcinată cu ancheta asupra eventualelor legături între echipa de campanie a lui Trump şi Rusia.

“FBI este una dintre instituţiile noastre cele mai preţuite şi respectate şi astăzi marcăm un nou început pentru bijuteria coroanei aparatului nostru judiciar” a apreciat Trump, într-un comunicat difuzat de Casa Albă şi citat de DPA.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sean Spicer, a arătat, potrivit EFE, că preşedintele Donald Trump a acţionat în baza “recomandărilor clare” ale ministrului adjunct al Justiţiei, Rod Rosenstein, şi ministrului Justiţiei, Jeff Sessions” şi a subliniat că va începe “imediat” căutarea unui nou director al FBI.

  Erdogan a câstigat referendumul din Turcia, însă opoziţia anunţă proteste în ţară

Chiar Trump i-a trimis marţi o scrisoare lui Comey, difuzată de presa americană, în care îl informează asupra demiterii “cu efect imediat”.
“Deşi am apreciat că m-aţi informat, în trei ocazii distincte, că nu făceam obiectul vreunei anchete, sunt totuşi de acord cu analiza Departamentului Justiţiei conform căreia dumneavoastră nu sunteţi capabil să conduceţi de o manieră eficace Biroul”, arată Trump.

“Este esenţial să găsim o nouă conducere pentru FBI care să restabilească încrederea publică în misiunea sa vitală de aplicare a legii”, mai arată Trump în scrisoarea către Comey, conform Reuters.

Democraţii din Congres au denunţat marţi demiterea directorului FBI, James Comey, ca o tentativă posibilă de a submina ancheta în desfăşurare asupra unei eventuale înţelegeri secrete între apropiaţi ai lui Donald Trump şi Rusia în timpul campaniei electorale, transmite AFP.

Ex-procuror federal şi fost vice-ministru al Justiţiei, James Comey, 56 de ani, a fost numit la şefia FBI de Barack Obama, în 2013, pentru un mandat de 10 ani scrie evz.ro

 

Categorie: mandri.ro
Tags: Comey, democrati, fbi, importante, trump

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Îți dorești un prieten pe viață?
Adoptă un cățel
Click aici
Îți dorești un prieten?
Adoptă un cățel
Click aici