De ce a fost arestat tânărul care a oprit atacul cibernetic WannaCry

Niciun comentariu

Tânărul britanic care a reușit să împiedice răspândirea ransomware-ului WannaCry și a fost arestat joi de poliția americană va apărea vineri în fața judecătorilor. Marcus Hutchins este acuzat că a creat un soft cu ajutorul căruia strângea informații confidențiale despre băncile din SUA, relatează BBC News.

Investigația actuală nu are legătură cu episodul WannaCry, spun oficialii americani, ci cu acțiunile tânărului din iulie 2015. Procurorii susțin că Hutchins, împreună cu un alt acuzat, au creat malware-ul Kronos și îl vindeau pe forumuri, pentru sume de până la 2.000 de dolari.

Pe de altă parte, mama lui Hutchins spune că este „extrem de improbabil” ca fiul ei să fie vinovat, întrucât a petrecut foarte mult timp încercând să oprească și să prevină astfel de atacuri cibernetice. Femeia s-a declarat revoltată de acuzațiile aduse fiului ei și spune că nu a reușit să ia legătura cu el de când a fost arestat.

Malware-ul Kronos era răspândit prin e-mailuri care conțineau documente Word compromise și citea datele bancare ale utilizatorilor care făceau plăți online. Ulterior, hackerii aveau acces la conturile oamenilor și le puteau fura banii, spun procurorii americani scrie digi24.ro

Category: mandri.ro
Tags: , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu