Cum poti verifica mancarea pentru a nu face toxinfectie alimentara !

Niciun comentariu

Pentru că în această perioadă, românii sunt plecați la munte sau la mare și vor lua masa în oraș, DC News vă prezintă un truc pentru a vă ține departe de toxiinfecțiile alimentare.

Trucul este foarte simplu. Microbii se dezvoltă la 36 de grade, ca urmare, mâncarea călâie care se dă în restaurante, la „împinge-tava” și autoserviri reprezintă un adevărat pericol.

Pe scurt, trucul este să pui mâna pe caserolele din tablă unde este ținută mâncarea și, dacă sunt fiebinți, iar preparatele care ajung în farfurie sunt la 50 grade, fierbinți, nu puteți să faceți toxiinfecție alimentară. Atunci când mâncarea este fiartă și apoi ținută la 60 de grade, nu se dezvoltă microbii.

În plus, sosurile, prăjiturile și cremele trebuie ținute la maximum 8 grade, adică să fie foarte reci. De exemplu, după ce se face carnea de shaorma, după ce este închis focul, scade temperatura sub 50 de grade, valoare la care trăiesc microbii, iar sosul de maioneză, care ar trebui ținut în frigider, este lăsat – în cele mai multe cazuri – la temperatura de aproximativ 30 de grade. Deci sosul este prea cald, iar carnea prea rece, „climat” perfect pentru microbi. Așa că atenție unde mâncați în această minivacanță de Sfânta Maria pentru a nu avea parte de probleme scrie dcnews.ro

Category: Arad

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu