Bulgaria a avut mai multi turisti decat locuitori, in 2018. Cei mai multi vin din Romania

Niciun comentariu

Peste 8,4 milioane de turisti au vizitat in primele zece luni din acest an Bulgaria (tara a carei populatie este de aproximativ sapte milioane), o crestere de 5% fata de 2017, cei mai multi vizitatori straini fiind din Romania, Grecia, Germania, Turcia si Rusia, a anuntat ministrul Turismului, Nikolina Angelkova.

In primele noua luni din 2018, veniturile obtinute de pe urma turistilor straini au urcat la 3,2 miliarde de euro, cu 7% mai mult decat in perioada ianuarie-septembrie 2017, transmit Independent Balkan News Agency si Sofia Globe.

In lunile de vara, peste 5,4 milioane de vizitatori straini au venit in Bulgaria, fiind cel mai de succes sezon estival inregistrat vreodata in statul balcanic, a explicat Angelkova.

Oficialul a adaugat ca principala dificultate cu care se confrunta industria bulgara a turismului o reprezinta lipsa personalului calificat.

Peste 770 de angajati sezonieri in turism au fost adusi vara aceasta din alte state in Bulgaria, dublu comparativ cu sezonul estival din 2017. Masuri similare vor fi luate si pentru sezonul de iarna, a declarat ministrul Turismului, iar anul viitor vor fi promovate pelerinajele in Bulgaria.

Autoritatile de la Sofia colaboreaza cu alte 11 state din regiune pentru a crea o ruta comuna balcanica care sa atraga nu doar turisti din Europa ci si din alte zone ale lumii  scrie business24.ro

Category: mandri.ro
Tags: , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu