Aradul, între primele cinci judeţe din ţară care au reuşit să finalizeze Masterplanul privind deşeurile

Niciun comentariu

Consiliul Judeţean Arad a reuşit să finalizeze în termen proiectul „Sistem de management integrat al deşeurilor solide în judeţul Arad”, finanţat prin POS Mediu, din fonduri europene.

După finalizarea lucrărilor în decembrie 2015 – termen limită pentru eligibilitatea cheltuielilor –, luni, 23 mai, s-au aprobat documentaţiile necesare pentru atribuirea contractelor de operare a staţiilor construite prin proiect. Practic, a fost ultima etapă pentru a încheia proiectul şi, astfel, pentru a nu pierde fondurile europene accesate.

„Important este că ne-am încadrat în toate termenele impuse de finanţarea europeană, în pofida unor critici şi chiar a unor încercări de blocare a proiectului. Suntem printre primele cinci judeţe din ţară care au reuşit să finalizeze lucrările în termen şi să înceapă procedurile de atribuire a contractelor de delegare a serviciilor de salubritate”, a declarat Adrian Ţolea, preşedinte interimar al Consiliului Judeţean Arad.

În următoarea perioadă se vor derula procedurile de achiziţie pentru contractele de operare a staţiei de compostare în tunel, judeţul Arad, a staţiilor de transfer din Bârzava, Chişineu-Criş şi Sebiş, cât şi a staţiei complexe Ineu-Mocrea de compostare, sortare şi transfer.

De asemenea, este în curs de finalizarea şi documentaţia pentru atribuirea contractului de colectare şi transport.

Category: Arad
Tags: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu