Ziua Internaţională Împotriva Homofobiei

Niciun comentariu

Mai multe ambasade şi-au exprimat marţi, printr-o declaraţie comună, solidaritatea şi sprijinul pentru comunitatea LGBT şi pentru dreptul acesteia de a manifesta în mod paşnic.

 

“Cu ocazia Zilei Internaţionale Împotriva Homofobiei, ne exprimăm solidaritatea şi sprijinul pentru comunitatea LGBTI (lesbian, gay, bisexual, transgender şi intersex) din România. Având în vedere faptul că Bucharest Pride Festival 2016 va avea loc luna viitoare, susţinem dreptul legal al acestor comunităţi de a folosi această ocazie tradiţională pentru a se manifesta într-un mod paşnic cu scopul de a atrage atenţia cu privire la problemele specifice cu care se confruntă”, potrivit unui mesaj semnat de 27 de misiuni diplomatice în România.

Mesajul este semnat de Reprezentanţa Comisie Europene în România şi ambasadele SUA, Marii Britanii, Olandei, Canadei, Germaniei, Franţei, Italiei, Norvegiei, Spaniei, Argentinei, Austriei, Australiei, Cehiei, Estoniei, Danemarcei, Finlandei, Ungariei, Irlandei, Israelului, Muntenegrului, Noii Zeelande, Portugaliei, Sloveniei, Suediei, Elveţiei şi Uruguayului.

 

“Unele persoane se confruntă în continuare cu acte de discriminare, direct sau indirect, din cauza orientării şi identităţii lor sexuale. Guvernele noastre încearcă să combată astfel de acte prin promovarea drepturilor omului. Oricine, inclusiv persoanele din comunitatea LGBTI, trebuie să se poată bucura de drepturile şi libertăţile prevăzute pentru cetăţenii tuturor naţiunilor”, potrivit sursei citate.

De asemenea, în mesaj este menţionat şi faptul că guvernele sunt obligate de drepturile omului – inclusiv justiţia, egalitatea, umanitatea, respectul şi libertatea de expresie – şi de statul de drept să-şi protejeze cetăţenii împotriva violenţei şi discriminării şi să se asigure că toţi se bucură de şanse egale.

 

Marşul Diversităţii va avea loc sâmbătă, 25 iunie.

 

Sursa:mediafax

 

Category: mandri.ro
Tags: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu