Zeci de vieţi salvate în Marea Egee de către autorităţile române

Niciun comentariu

Navele Poliţiei de Frontieră Române detaşate în Grecia au salvat 86 de persoane care se aflau în bărci gonflabile, în pericolul de a se scufunda, în Marea Egee.

Nava ”Ştefan cel Mare” a participat, alături de ambarcaţiunile Gărzii de Coastă elene şi portugheze, la acţiuni de patrulare, căutare şi salvare în Marea Egee. Joi dimineaţă, o barcă în care se aflau 53 de imigranţi a fost monitorizată de ambarcaţiunea de intervenţie Zodiac a navei ”Ştefan cel Mare”, până când aceasta a fost preluată de autorităţile elene. Câteva ore mai târziu, 61 de persoane (11 copii, 11 femei şi 39 de bărbaţi) au fost observate într-o ambarcaţiune de mici dimensiuni în largul Mării Egee. Toate cele 61 de persoane au fost transbordate pe nava ”Ştefan cel Mare”, unde li s-a oferit asistenţă, primul ajutor şi hrană. Ulterior au fost predate autorităţilor din Grecia, potrivit unui comunicat de presă emis de Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF).

În aceeaşi zi, un alt echipaj românesc a salvat 25 de persoane (7 copii, 12 femei şi 6 bărbaţi) de pe o ambarcaţiune de mici dimensiuni care se afla în pericol de scufundare. Acestea au fost transportate în Portul Chios şi predate autorităţilor.

”De la începutul acestui an, echipajele navelor Poliţiei de Frontieră Române au efectuat, în perioada detaşării în operaţiunile Frontex, 58 de misiuni şi au participat la operaţiuni de căutare şi salvare pe mare, în urma cărora au salvat, transbordat si transportat aproximativ 1.800 persoane, care se aflau în pericol de înec în apele Mărilor Egee şi Mediterană. În toate cazurile, au fost efectuate procedurile specifice la bordul navelor româneşti (triere şi evaluare medicală), iar ulterior persoanele în cauză au fost transportate în porturile italiene şi elene si predate autorităţilor”, mai informează IGPF.

Operaţiunile de salvare s-au desfăsurat în Marea Egee, acolo unde nava românească ”Ştefan cel Mare” participă la Operaţiunea Maritimă Comună Poseidon Rapid Intervention, organizată sub egida Agenţiei Europene pentru Gestionarea Cooperării Operaţionale la Frontierele Externe ale Statelor Membre ale Uniunii Europene (FRONTEX).

sursa: www.mediafax.ro;

Category: mandri.ro
Tags: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu