Victorie senzaţională a României la Campionatul European de handbal feminin

handbal

Naţionala de handbal feminin a României a obşinut prima victorie la Campionatul European, care se desfăşoară în Suedia, câştigând cu 22-17 (11-9) în faţa campioanei olimpice, Rusia.

Victorie uriaşă pentru handbalul românesc, miercuri seara, la Helsingborg. Cotată cu şansa a treia dintr-o grupă din care mai fac parte campioana europeană şi mondială Norvegia, campioana olimpică Rusia şi Croaţia, fetele noastre au reuşit să dea peste cap toate calculele şi să câştige la o diferenţă de cinci goluri în faţa Rusiei, scor 22-17 (11-9).

Victoria a fost tot atât de clară pe cât o arată scorul, pentru că naţionala noastră a condus în permanenţă. Este adevărat, diferenţa din final a fost şi cea mai mare de pe tabelă, dar ea a venit pe un excelent joc de contraatac al României, care a lovit Rusia ori de câte ori a încercat să se apropie pe tabelă.

Omul meciul a fosgt fără îndoială portarul Denisa Dedu, care numai în prima repriză era contabilizată cu 11 parade, dintre care două lovituri de la 11 metri. Practic, avantajul de la pauză, 11-9, i se datorează în mare măsură.

Fanii români din tribunele din Helsingborg au făcut spectacol pe finalul partidei şi au avut de ce. I-au scandat numele Denisei Dedu, care a încheiat cu 22 de intervenţii reuşite, contribuind la o victorie istorică a României în faţa campioanei olimpice en-titre, Rusia, dar care contează mai ales pentru că aduce o gură imensă de oxigen în drumul către fazele finale ale competiţiei din Suedia.

Marcatoarele echipei României au fost Neagu 7 goluri, Buceschi 7, Geiger 2, Pintea 2, Iuganu 2, Manea 1, Udriştoiu 1, iar pentru Rusia, campioană olimpică en-titre, s-au remarcat Postnova 4, Dmitrieva şi Viahireva, câte 3 reuşite.

  5,5 milioane lei pentru producătorii de legume şi fructe de la guvern

În urma rezultatului, România acumulează primele două puncte în grupa D. Ultimul meci al naţionalei României în grupa D va avea loc vineri, de la ora 19.30, cu Croaţia. În meciul de debut la CE din Suedia, tricolorele au fost învinse, luni seară, de campioana europeană şi mondială en-titre, Norvegia, cu scorul de 23-21 (13-11).

Primele trei clasate din fiecare din cele patru grupe preliminare se vor califica în grupele principale I (din grupele A şi B) şi II (din C şi D), meciurile fiind programate în perioada 10-14 decembrie. În grupele principale, echipele pornesc cu punctajele acumulate în faza grupelor preliminare în partidele cu adversarele calificate şi ele mai departe.

sursa: www.romaniatv.net

Categorie: mandri.ro
Tags: echipa, feminin, handbal, rusia, victorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Îți dorești un prieten pe viață?
Adoptă un cățel
Click aici
Îți dorești un prieten?
Adoptă un cățel
Click aici