„Viață din belșug”, un proiect de dezvoltare spirituală pentru arădeni şi nu numai

Daniel Bota Ascend 172

Arădeanul Daniel Bota a demarat în urmă cu un an proiectul care poartă denumirea: „Viață din belșug”.

Este un proiect de dezvoltare spirituală, și nu numai, care a pornit, spune Daniel,  din dorința de a provoca „un număr cât mai mare de oameni spre a-și regândi viața și de-a o trăi la nivelul așteptat de Creatorul Dumnezeu”. Alaturi de Daniel Bota, unul dintre membrii echipei proiectului este şi terapeutul Florin Mîndra.

 „Săptămânal transmitem mesaje spirituale si motivaționale celor care ne urmăresc prin intermediul acestei paginii de Facebook/viatadinbelsug. De asemenea, ne străduim să intervenim în viața oamenilor nu doar prin mesaje teoretice ci și prin activități practice. În ultimul an am încercat să oferim și sprijin social celor care i-am descoperit în nevoie: alimente, îmbrăcăminte, lemne de foc, etc. O altă implicare pragmatică se face prin consiliere spirituală și prezentări de seminare motivaționale și educaționale pentru copii, adolescenți și studenți”, afirmă Daniel Botea.

De asemenea, anul acesta, începând cu 25 februarie a inițiat un alt program de prezentări spirituale și dezvoltare personală intitulat „Învingătorii” care va continua până pe 4 martie. Prezentările pot fi urmărite live pe pagina de facebook/viatadinbelsug de la ora 19:00.

Despre proiectul „Viață din belșug” Daniel Bota spune următoarele:

„De fapt expresia „viață din belșug” aparține Fiului lui Dumnezeu, Iisus Hristos care a afirmat, conform celor scrise de sfântul apostol Ioan (10;10) că El a venit în această lume ca oile Lui (adică toți care cred în EL) „să aibă viață și s-o aibă din belșug”.

În gândirea lui Iisus Mântuitorul, viața din belșug nu este rezultatul unei munci personale, nu este ceva ce primesc după ce am depus un anumit tip de muncă. Viața din belșug este un dar, este un succes care nu este rodul eforturilor noastre ci rodul jertfei lui Isus. De aceea viața din belșug nu trebuie confundată cu realizările noastre vremelnice, ele sunt un derivat direct al primirii acestei vieți din abundență. Viața din belșug începe atunci când Îl găsești pe Acela care este “Calea, Adevărul și Viața”. Viața din belșug nu este legată de materialism, deși îl poate conține. Viața din belșug este de fapt o felie a vieții veșnice, în esență, trăirea unei vieți din belșug înseamnă o pregustare a veșniciei.

Pentru ca noi să avem viață din belșug atât, Isus a trebuit să renunțe la viața Lui.

Viața din belșug nu înseamnă să fii  înconjurat de bogățiile lumii acesteia, invadat de lucruri, poate chiar posedat de acestea ci înseamnă să fii deținut de Hristos în întregime.

Venirea lui Isus pe aceste pământ nu a adus nici un beneficiu material nici unuia dintre cei care L-au ascultat dar în schimb a îmbogățit duhovnicește din belșug pe toți aceia care și-au dorit lucrul acesta.

  Un arădean și-a găsit mașina avariată. Acum cere ajutor pe Facebook

Viața în excelența ei nu poate fi obținută oricât s-ar strădui omul pentru că nu ține de realizările umane. Ceea ce ne lipsea nouă oamenilor nu era confortul sau bogățiile sau cariera. Acestea se pot obține prin eforturi umane susținute, prin inteligență, prin muncă determinată. Nouă ne-a lipsit viața în profunzimea ei. Ceea ce oamenii au numit întotdeauna viață legând-o de huzur, poziție socială, materialism, Dumnezeu o vede ca subzistență. Astfel că un om care are multe bogății dar își pierde sufletul, nordul vieții, este un nebun, un nerealizat. Un om care renunță la Cer pentru niște bogății care într-o zi vor fi cenușă este în esență un precar, condamnat la o viață de ghetou. Cei care au doctorate în teologie dar au uitat să-și iubească semenii sunt niște ipocriți greu de suportat și de Dumnezeu. Un om cu o doctrină impecabilă și cu o religiozitate fără reproș este dezgustător  dacă își privește semenul de sus, ca pe ultimul om.

16810757 1630968600252566 2033247338 o

Conceptul lui Dumnezeu legat de viață este diferit, ba chiar diametral opus de al nostru.

Noi legăm viața de realizare, mai precis de auto-realizare. A meritat să trăiești, spunem noi, dacă ne-am realizat…

Dumnezeu definește viața autentică în funcție decât de mult ai slujit altora, cât de mult ai realizat în ceilalți cu ceea cei ai avut.

Dumnezeu vrea să înțelegem cât se poate de clar că viața pe care o trăim pe acest pământ este un test prin care se dovedește sinceritatea noastră legată de viața veșnică. Spune-mi cât de mult jertfești și-ți spun cât de mult Mă iubești!

La baza trăirii unei vieți din belșug stau trei principii: identitate, sens, destinație (Cine ești? Pentru ce trăiești? Încotro te îndrepți?). Nici unul dintre noi nu putem trăi o viață la puterea excelenței dacă nu ținem cont de aceste trei principii. Dacă nu știm care este identitatea noastră nu vom știi pentru ce să trăim, care este rostul nostru sub soare și care este destinația noastră finală. Destinația vieții nu se poate descoperi dacă nu știm cine suntem cu adevărat si pentru ce se merită să trăim. Miezul vieții din belșug este dat, cred eu, de sensul acesteia. Dacă știi pentru ce trăiești, viața însăși ajunge pasiune, munca devine plăcere și plăcerea își pune amprenta pe tot ceea ce faci. Viața din belșug este influențată de stilul tău de viață, de starea fizică și spirituală, de relațiile tale, de climatul care există în familia ta, de starea ta financiară și altele”.

 

 

Categorie: arad
Tags: belsug, dezvoltare, spirituala, stiri arad, viata

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Îți dorești un prieten pe viață?
Adoptă un cățel
Click aici
Îți dorești un prieten?
Adoptă un cățel
Click aici