Vezi unde are loc parada iilor pe biciclete şi spectacolul folcloric de Sânziene!

Niciun comentariu

Cea mai nouă organizaţie civică din oraş: Asociaţia „Îndrăzneşte să fii tu”, condusă de prof. Anca Chevereşan, a venit în sprijinul Fermei de Bivoli şi împreună au dezvoltat programul de Ziua Iei, organizată la Pecica pentru prima dată anul trecut.

Având sprijinul administraţiei locale, prin Casa de Cultură „Doru Ioan Petescu”, evenimentul care sărbătoreşte bluza tradiţională românescă se extinde şi va avea loc pe durata a două zile: joi şi vineri.

Iniţiativa de sărbători Ziua Iei de Sânziene a pornit de pe Facebook cu câţiva ani în urmă şi a ajuns în zeci de oraşe din întreaga lume.

Programul din Pecica va începe joi, 23 iunie, la ora 18 la Centrul de Vizitare al Fermei de Bivoli cu un program artistic prezentat de copiii de la Grădiniţele PN 1, PN 2 şi PP din Pecica, corurile celor două Parohii Ortodoxe Române din Pecica, corul Bisericii Ortodoxe din Curtici, formaţiile de dansuri Bizere din Aluniş şi Garofiţa din Şimand, Ansamblul Păstrătorii Tradiţiei din Pecica, Clubul Copiilor din Pecica şi Cenaclul Lucian Emandi din Pecica.

Prof. dr. Otilia Hedeşan va susţine o prezentare despre istoria iei.

În caz de vreme nefavorabilă, programul se va desfăşura la Casa de Cultură.

Vineri, 24 iunie, de la ora 10 va începe la Biserica Ortodoxă Sf. Trei Ierarhi din centrul oraşului slujba festivă de Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul, zi cunoscută în popor ca Sânziene, sau Drăgaica.

Începând cu ora 17 este programată Paradi iilor pe biciclete, cu plecare de la Ferma de Bivoli, la care sunt aşteptate toate doamnele şi domnişoarele cu au acest obiect vestimentar şi doresc să participe.

La ora 18 va începe un spectacol folcloric la Casa de Cultură „Doru Ioan Petescu” prezentat de: Ansamblul Maria Graţiana din Olari, solistul vocal Lenuţa Boroş, Ansamblul Datini Arădene din Arad, Ansamblul Florile Mureşului din Vladimirescu, Ansamblul Zărandul din Arad şi Ansamblul Ghiocelul din Giroc. Invitaţi speciali vor fi Carmen Ienci şi Dumitru Stoicănescu.

Intrarea este liberă, toţi pecicanii fiind aşteptaţi la eveniment!

Category: Arad
Tags: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu