Vasluiul, raiul violatorilor şi al incestuoşilor

Niciun comentariu

Nu trece săptămână să nu auzim de câte un viol în judeţul Vaslui. Uneori şi la două zile. Agresiuni sexuale se mai petrec şi în alte locuri, dar nicăieri cu frecvenţa din acest colţ de ţară. Ce este mai grav e că, în mai mult de jumătate din cazuri, victime sunt copiii. Nu mai vorbim de incesturi şi bătrâni abuzaţi. Care sunt cauzele acestui veritabil fenomen? Oameni săraci, needucaţi şi alcoolici sunt şi prin alte părţi, dar ca în judeţul Vaslui nu există nicăieri un asemenea număr de dezaxaţi sexual.

Înainte de Paști, un tânăr recidivist și-a violat sora. În Săptămâna Luminată, un adolescent a siluit o nonagenară și alt animal și-a batjocorit propria mamă. Acum câteva zile, un băiat de bani gata, din Bârlad, a fost arestat pentru că a şantajat două tinere să facă sex cu el.

Autorităţile sunt neputincioase. N-au soluţii pe termen scurt. Preoţii dau din umeri şi nu spun nici ei prea multe. Oamenii, în schimb, sunt senini şi vorbesc detaşaţi, cu nonşalanţă, de grozăviile din satele lor.

Cauzele sunt identificate la milimetru. Oamenii sunt săraci, n-au de lucru, beau toată ziua, se uită la televizor la emisiuni și filme deocheate și îi apucă amocul. Atunci, unii dintre ei tabără pe cine au alături: mama, sora, fiica, sau vecina bătrână.

La Şuletea, un tânăr ieşit din puşcărie şi-a siluit mama. Nu era prima oară. Primarul Ciprian Tamaș (foto) e dezolat: „Sunt consternat. Parcă județul s-a înscris la un concurs al violatorilor”. Spune că Şuletea e o comună liniştită, cu oameni gospodari. Atâta doar că din 2.350 de suflete, doar 150 au un loc de muncă stabil. Iar în satul Fedeşti, unde s-a petrecut incestul, din 600 de inşi doar 25 muncesc. „Pe băiatul ăsta anii de închisoare nu l-au învățat nimic”, dă din umeri edilul. Întors acasă a dat de băutură. În sat la ei, kilul de vin cel mai ieftin e patru lei. A mai avut un viol în mandatul său.

sursa:www.evz.ro; foto: www.trilulilu.ro

Category: mandri.ro
Tags: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu