Unde să meargă arădenii? Vaporaşele din Timişoara ies la plimbare în acest weekend

Niciun comentariu

Vaporașele Timișoarei vor fi scoase la plimbare în acest sfârșit de săptămână pe Bega. RATT începe probele funcționale, la care poate participa oricine.

Până să reintroducă transportul public naval, RATT trebuie să testeze ca la carte cele șapte vaporașe cumpărate de Primăria Timișoara. Timișorenii sunt așteptați sâmbătă, 28 mai, începând cu ora 13, în zona Flora.

„După mai multe decenii, tradiția transportului pe canalul Bega va fi reluată în această vară. Primul pas oficial va fi făcut în 28 mai, de la ora 13, când RATT începe probele funcționale ale sistemului de transport public de persoane cu vaporetto pe canalul Bega. Plecarea se face de la Flora, în ambarcațiuni fiind invitat să ia loc și publicul călător interesat de curse. La eveniment vor participa și reprezentanții furnizorului ambarcațiunilor produse la Galați”, informează Emanuela Bucea, șeful Compartimentului Relații Publice din cadrul RATT.

Un vaporaș este, practic, ca un hidrobuz. Are 50 de locuri și costă peste 275.000 de euro. Licitația a fost câștigată la începutul lunii septembrie de firma Spat Yard SRL din Galați, care a oferit un preț de 6,9 milioane de lei.

De îndată ce va funcționa transportul public pe Bega, o plimbare va costa minimum 1 leu.

sursa:www.tion.ro

 

Category: Arad
Tags: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu