Un jurnalist din Alba Iulia a fost agresat de angajaţii firmei care execută lucrările de subtraversare a râului Mureş (VIDEO)

Niciun comentariu

 

Un jurnalist din Alba Iulia a fost agresat, fizic şi verbal, marţi dimineaţa, în timp ce încerca să filmeze lucrările care se execută la reţeaua de apă, subtraversarea râului Mureş. Cătălin Cădan a fost împins şi lovit de şeful de şantier şi doi muncitori.

APA CTTA a anunţat abia luni după ora 20.00 că mai multe localităţi din judeţul Alba vor rămâne fără apă începând de marţi de la ora 00.00.

 

Pentru a vedea despre ce este vorba şi a purta o discuţie cu directorii de la APA CTTA, care se aflau pe şantierul de lângă podul de la Partoş, Cătălin Cădan, un jurnalist din Alba Iulia s-a deplasat la faţa locului. Discuţia civilizată la care se aştepta s-a transformat într-un scandal lăsat cu agresiuni fizice şi verbale.

 

Cătălin Cădan a încercat să filmeze lucrările care se execută şi care două zile lasă o bună parte din judeţul Alba fără apă potabilă. În momentul în care a fost văzut, un bărbat i-a interzis să filmeze pe motiv că se află în zona de şantier.

 

Fotoreporterul i-a explicat că se află pe domeniul public având în vedere că terenul nu este îngrădit şi a încercat să coboare spre zona unde se făceau lucrări pentru a vorbi cu directorii de la APA CTTA care se aflau la faţa locului.

 

Văzând că nu îi sunt ascultate ordinele, şeful de şantier a chemat încă doi muncitori alături de care l-au agresat nu doar verbal, ci şi fizic, ba chiar i s-a luat şi telefonul, pe care cu greu a reuşit să îl recupereze. Urmele agresiunii sunt cât se poate de vizibile, având lovituri în zona capului şi hainele pline de noroi din cauza căzăturii. Persoanele care l-au agresat sunt angajate ale firmei Cala SA din Târgu Mureş, care a executat lucrările de subtraversare a râului Mureş pentru conductele de apă potabilă ce alimentează jumătate din populaţia judeţului.

Motivul pentru care fotograful s-a deplasat în zona în care se execută lucrări este pentru a cere explicaţii despre slaba comunicare a celor de la APA CTTA care au anunţat că mai multe localităţi vor rămâne fără apă potabilă cu doar câteva ore înainte ca acest lucru să se şi întâmple. APA CTTA nu a făcut public acest anunţ decât luni seara, asta în condiţiile în care apa era sistată începând cu ora 00.00, lucru care a creat panică în tot judeţul Alba.

 

Un comunicat sec promovat pe site-ul societăţii

”Vă informăm  în data de 19.04.2016, începând cu oră 00:00, se va întrerupe furnizarea apei potabile din aducţiunea Dn 1200 mm (FIR II), în vederea realizării lucrărilor de cuplare a noii aducţiuni care subtraverseaza Răul Mureş. Estimăm durată întreruperii la cca. 48 de ore datorită lucrărilor deosebit de complexe ce presupune această lucrare, respectiv golire aducţiune, epuismente, execuţie racorduri, spălări tronsoane, etc”, astfel sună, sec, comunicatul de presă postat pe siteul societăţii, apaalba.ro.

Potrivit reprezentanţilor societăţii Apa CTTA, vor fi afectaţi, de această întrerupere, consumatorii din localităţile de pe traseul:  Alba Iulia – SP Galda – Blaj – Cetatea de Baltă – Valea Lungă, respectiv SP Galda – Aiud – Ocna Mureş.

”La punerea în funcţiune a aducţiunii şi reluarea furnizării apei pot apărea local depăşiri ale parametrilor turbiditate şi fier, situaţie în care vom fi nevoiţi să procedăm la purjarea apei , până la încadrarea în parametrii de calitate.”, se mai susţine în comunicat.

 

Sursă: Adevărul

 

Category: mandri.ro
Tags: , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu