Un elicopter SMURD s-a prăbuşit în Republica Moldova. Toți membri echipajului și-au pierdut viața

Niciun comentariu

Toţi cei patru membri ai echipajului au murit după ce un elicopter SMURD s-a prăbuşit joi în raionul Cantemir din Republica Moldova.

 

“Confirm faptul că s-a prăbuşit elicoperul SMURD în raionul Cantemir. Toţi cei aflaţi la bord sunt decedaţi. Decizia de decolare şi zbor aparţine Autorităţii Aeronautice din România. Elicoterul se îndrepta spre Cahul pentru a prelua un pacient. Echipajul este completat de un pilot, copilot şi asistent medical. Sper ca într-o oră să ajung la faţa locului. În elicopter nu era niciun pacient”, a declarat Oleg Crăciun, adjunctul ministrului moldovean al Sănătăţii, citat de Publika.md.

 

Primarul localităţii Haragaş, Iurie Bălănuţă, a confirmat informaţia. “Elicopterul a căzut la pădurea de la intrarea satului. S-au depistat patru cadavre”, a declarat primarul satului Haragâş, Iurie Bălănuţă.

Conform surselor citate de site-ul Unimedia, elicopterul s-a prăbuşit în zona localităţii Haragâş, în raionul Cantemir, în apropierea frontierei cu România.

 

Potrivit surselor citate, elicopterul SMURD efectua o misiune de salvare şi zbura de la Cahul spre Chişinău. Aparatul dispăruse de pe ecranele radarelor la ora 14.00 (14.00, ora României).

În cursul dimineţii, elicopterul SMURD fusese solicitat în localitatea Vulcăneşti pentru a transporta un pacient. A fost vorba de o femeie de 85 de ani care suferă de bronhopneumonie, insuficienţă respiratorie şi renală acută. Pe parcursul zborului, pacienta a fost monitorizată medical de către paramedicii şi medicii SMURD Iaşi.

 

Conform surselor citate de site-ul Unimedia, elicopterul s-a prăbuşit în zona localităţii Haragîş, în raionul Cantemir, în apropierea frontierei cu România.

 

 

 

Sursa:mediafax

Category: mandri.ro
Tags: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu