Un cetăţean turc cu document fals a fost prins la frontiera arădeană

Niciun comentariu

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat un cetățean turc care a încercat să iasă ilegal din România, folosindu-se de o carte de identitate bulgărească falsă.

„În data de 01.11.2018, în jurul orei 17.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, un cetăţean turc, pasager într-un autocar înmatriculat în România,  care la controlul de frontieră s-a legitimat cu o carte de identitate cu însemnele autorităţilor din Bulgaria.

Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că documentul prezentat nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, acesta fiind fals, motiv pentru care bărbatul a fost condus la sediul instituției pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că persoana în cauză este cetățean turc, are 34 de ani şi a intrat legal în ţară.

Bărbatul a declarat că a obţinut documentul fals de la un conaţional a cărui identitate nu o cunoaşte, plătind suma de 500 euro şi a recurs la această metodă deoarece nu deţinea o viză care să-i permită intrarea în Spaţiul Schengen”, spun reprezentanții IPJ Arad.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanei în cauză şi i-au întocmit actele de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat şi fals privind identitatea, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

FOTO: arhivă

 

Category: mandri.ro
Tags: , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu