Vechi de 700 de ani, castelul din Trascău a fost transformat in hotel

Niciun comentariu

Un medic din Brasov a cumparat in urma cu 20 de ani un castel cu o vechime de aproape 700 de ani, din Muntii Trascau, pe care intre timp l-a renovat, i-a dat numele „Templul Cavalerilor“ si l-a transformat in hotel.

Castelul reprezinta un punct de atractie in zona Muntilor Trascau din judetul Alba. Proprietarul castelului este Florin Rusu, un medic din Brasov care l-a cumparat in urma cu aproape 20 de ani cu suma de 45.000 de dolari. Pasionat de cavalerii templieri, Florin Rusu a investit cateva sute de mii de euro de-a lungul anilor pentru a transforma vechiul castel construit din piatra, in hotel. I-a atribuit si o denumire sugestiva, „Templul Cavalerilor“, si l-a amenajat in interior in stil medieval, relateaza historia.ro

Periodic, adeptii cavalerilor templieri se intalnesc la castelul din Cheile Aiudului pentru a discuta cele mai importante evolutii ale ordinului din care fac parte. „Camerele pastreaza ceva din atmosfera din urma cu sute de ani. Paturile sunt in forma de baldachin, iar totul in jur este din lemn masiv si piatra. Este ceva nou pentru turistii care s-au saturat de conditiile de lux din alte hoteluri si vor sa faca cunostinta cu ceva simplu si deosebit“, a spus Camelia Goarna, administratorul hotelului. Pretul pentru o camera dubla pleaca de la 160 de lei. Sunt disponibile 17 camere dintr-un total de 60 cat exista in proiectul de afaceri.
Sursa: 9am.ro

Category: mandri.ro
Tags: , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu