Tudor Chirilă – de ce să mergi la vot

Niciun comentariu

Cu o zi înainte de alegeri, Tudor Chirilă a lăsat un mesaj, pe pagina lui de Facebook, în care le cere celor care îl urmăresc, şi nu numai, să meargă să voteze.

 

Tudor Chirilă explică, pe pagina lui de Facebook, de ce ar trebui ca toată lumea să iasă la vot, duminică. Iată mesajul lui.

„De ani buni de zile cei mai numeroși la vot sunt pensionarii. Asta nu pentru că ei au spirit civic, ci pentru că duminica votului face parte din tabieturile lor. Doar că ei, pensionarii, sunt și cei ușor manipulabili. Pentru noi, ceilalți, este mai simplu să ne depărtăm de mal și să închidem ochii. Este mult mai simplu să NU ieșim la vot, pentru că, nu-i așa, nu se schimbă nimic

 

Un oraș de care și-au bătut joc, într-un mod iresponsabil, consilierii acestor partide. De cele mai multe ori cu un nivel de educație și moral submediu acești oameni AU DECIS pentru noi. Acești oameni AU DECIS viitorul sumbru al traficului, transportului, parcărilor, gigacaloriei, spațiilor verzi, culturii. Acești oameni, din aceste partide, au încurajat regimul șpăgilor, mafia imobiliară, au paralizat un oraș care a început să se scufunde, neputincios. Fiecare dintre noi știe că acești oameni, ai acestor partide, nu vor face nimic pentru orașul ăsta. Fondurile orașului nostru sunt URIASE. Miza de a le controla este și mai mare.

 

Să te deplasezi la vot înseamnă să nu-ți întorci spatele. Să nu te ignori. Să nu te anulezi ca persoană. Înseamnă să te respecți. Nu putem lăsa orașul ăsta pe mâna unor oameni care nu ne iubesc. Nu putem lăsa ca soarta orașului ăstuia să fie decisă de o minoritate manipulată și manipulabilă. Pur și simplu nu este bine și nu putem să ne (mai) facem una ca asta.

 

Aud tot timpul că Facebook e o rețea unde lumea se văicărește și nu face nimic. Eh, uite că astăzi acest Facebook, aparent nefolositor, poate să fie motorul din spatele schimbării. Poate să fie mai mult decât o rețea de arătat pisici și etalat succese personale. Astăzi Facebook poate să fie portavocea cu care îți poți anunța toți prietenii că mergi la vot”, a scris el pe Facebook.

 

 

Sursa:

Category: mandri.ro
Tags: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu