Trump a intrat în campanie cu o victorie. A câștigat primarele republicane din Iowa: Vom fora imediat, vom sigila granița

ZTBjOWVlNTE0ZDc0YTgyYTZlZGI5NzhlZDA2MWM1Mg.thumb jpg

Donald Trump a câştigat luni seara primarele republicane din Iowa, au anunţat media americane, după o jumătate de oră de la începerea votului, consolidându-şi statutul de favorit al dreptei la alegerile prezidenţiale din noiembrie.

Magnatul de 77 de ani, inculpat de patru ori, îi devansează pe rivalii săi Nikki Haley şi Ron DeSantis în acest stat din Midwest, chiar dacă rezultatele sunt încă provizorii şi continuă să evolueze.

La orele 05.51, Donald Trump avea 50% din voturi, Ron DeSantis 21%, iar Nikki Haley 20%, potrivit CBS.

În discursul victoriei, mogulul de 77 de ani, de patru ori acuzat penal, și-a repetat prioritățile în cazul în care va reveni la Casa Albă pentru al doilea mandat: va crește exploatarea petrolului și va opri imigrația.

Donald Trump: “Vom fora imediat!

Vom sigila granița. Pentru că acum avem o invazie de milioane și milioane de oameni care vin în țara noastră. E un lucru foarte rău. Vin din închisori. Vin de peste tot, din țări de care cei mai mulți oameni nici n-au auzit. Vin din instituții de boli mintale, de la azile de nebuni, pe care ei le golesc în țara noastră. Sunt și teroriști, vin mulți teroriști.

Va trebui să deportăm într-un ritm cum nu s-a mai văzut de pe vremea lui Eisenhower.”

În ciuda furtunii de zăpadă care a căzut asupra acestui stat şi a stârnit temeri legate de participare, fostul preşedinte se apropie, aşadar, încă puţin de un probabil duel cu democratul Joe Biden, actualul lider de la Casa Albă. Donald Trump a prezis o seară “formidabilă” pentru partizanii săi.

  Cine-i acoperă pe interlopi? Şefi din Poliţie şi politicieni, pe listă! Acuzații-bombă

Alegătorii s-au adunat în şcoli, biblioteci şi cazărmi de pompieri din Iowa pentru celebrele caucusuri, sau întâlniri electorale.

După o rugăciune şi o recitare a tradiţionalului jurământ de credinţă faţă de drapelul american, reprezentanţii au ţinut un discurs în favoarea candidatului lor înainte ca participanţii să-şi scrie alegerea pe o foaie de hârtie.

Fostul preşedinte conduce în sondaje de mai bine de un an, dar competiţia din Iowa a fost considerată ca fiind cea mai clară perspectivă de până acum pentru a vedea dacă îşi poate transforma avantajul într-o revenire uimitoare la Casa Albă.

Iowa, primul vot din sezonul primar, este considerat crucial pentru a elimina candidaţii şi pentru a le oferi celor rămaşi în cursă o trambulină pentru restul cursei.

Sursa : digi24

Categorie: mandri.ro
Tags: alegeri prezidentiale, Donald Trump, iowa, sua

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Îți dorești un prieten pe viață?
Adoptă un cățel
Click aici
Îți dorești un prieten?
Adoptă un cățel
Click aici