Trei elevi de la o şcoală din Capitală, internaţi la Spitalul „Marie Curie”, după ce au acuzat probleme respiratorii în sala de clasă

Niciun comentariu

Trei copii de la Şcoala Gimnazială nr. 99 au fost internaţi la Spitalul „Marie Curie” după ce li s-a făcut rău în clasă din cauza căldurii, a lipsei de aer, sala nefiind aerisită, a declarat pentru MEDIAFAX Marian Banu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.

 

„Din cauza căldurii li s-a făcut rău, a fost chemată ambulanţa şi trei copii se află acum la Marie Curie. De asemenea, şi profesorului de la clasă, care este mai în vârstă, i s-a făcut rău şi a fost şi el dus la spital. Li s-a făcut rău de la lipsa de oxigen fiindcă nu au fost deschise geamurile în clasă, nu era aerisită incinta”, a declarat Marian Banu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.

 

Trei din cei şase copii care au acuzat probleme respiratorii, marţi, la şcoala nr. 99 din Capitală, au fost internaţi la Spitalul „Marie Curie” , iar profesorul care se afla şi el în clasă a fost, de asemenea, internat, după ce a acuzat dureri de cap.

 

Reprezentanţii şcolii nr. 99 din Capitală au solicitat ajutor medicilor, printr-un apel la 112, după ce mai mulţi copii au acuzat probleme respiratorii, anunţă oficiali din cadrul ISU. Potrivit sursei citate, şi un profesor al unităţii de învăţământ, în vârstă de 70 de ani, acuză dureri de cap, urmând să fie transportat la spital.

 

La faţa locului au fost trimise cinci ambulanţe SMURD, medicii găsind cinci copii, cu vârste între 12-13 ani, care acuzau probleme respiratorii. Au fost evaluaţi la cabinetul medical al şcolii iar în cazul a trei dintre ei s-a luat decizia să fie transportaţi la Spitalul Marie Curie, mai precizează oficialii ISU.

 

La unitatea de învăţământ a fost trimisă şi o autospecială de cercetare de tip CBRN, pentru a identifica evantuale substanţe care ar fi putut produce problemele elevilor.

 

Din primele informaţii strânse de echipele de intervenţie, se pare că elevii se aflau în sala de clasă în momentul în care au început să se simtă rău.

 

Sursa:mediafax

Category: mandri.ro
Tags: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu