Trei angajaţi din patru cred că mutarea contribuţiilor de la angajator în sarcina lor va duce la scăderea salariilor

Niciun comentariu

Majoritatea angajaţilor sunt de părere, potrivit unui sondaj Undelucram.ro, că nu vor fi ajutaţi de companiile pentru care lucrează să recupereze diminuarea estimată de 14% a salariului.

Întrebaţi dacă se aşteaptă ca angajatorii să modifice salariul brut în aşa fel încât salariul net să nu fie afectat, 76% dintre participanţii la sondaj au răspuns negativ. În general, bărbaţii sunt mai optimişti în această privinţă (68% dintre ei nu se aşteaptă la mărirea salariului brut) decât femeile (86%).

În acelaşi timp, 54% dintre respondenţi şi-au exprimat opinia că măsurile anunţate de guvern nu vor fi implementate de la începutul anului viitor.

Incertitudinea legată de legislaţia în domeniu se manifestă şi în speranţa pe care respondenţii o au legată de evoluţia pozitivă a salariului lor în perioada următoare.

Îndrumaţi să facă abstracţie de trecerea contribuţiilor în sarcina lor, 59.3% dintre respondenţi au răspuns că aşteaptă o creştere minoră a salariului, cuprinsă între 0 şi 5%.

În ceea ce priveşte creşterea salariilor, 14% dintre angajaţi aşteaptă o creştere a salariului cuprinsă între 16-25 procente, 7,7% consideră că salariul li s-ar putea mări cu 11 şi 15 procente, în timp ce 19% dintre respondenţii sondajului se aşteaptă la o creştere salarială cuprinsă între 6 şi 10 procente.

În privinţa creşterii salariilor, femeile sunt mai optimiste: 25% din respondente sunt de părere că vor primi un salariu mai mare cu peste 16%, în timp ce doar 11% din bărbaţi au aşteptări la acest nivel.

Sondajul a fost efectuat în mediul online în perioada 1-20 octombrie 2017. La sondaj au participat 735 de respondenţi cu vârste cuprinse intre 24 şi 45 de ani.

Category: Arad
Tags: , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu