Transalpina ar putea să fie deschisă circulației din 15 mai

marcaje pe transalpina1

Cea mai înaltă șosea din România, Transalpina, ar putea să fie deschisă circulației din 15 mai, după ce restricțiile rutiere pe anumite porțiuni au fost prelungite deja de două ori până acum, anunță CNADNR.

Vremea rea a făcut ca drumarii să amâne deszăpezirea Transalpinei în zona de creastă, cu toate că pe anumite tronsoane se poate ajunge cu maşina. Siguranţa traficului nu este însă aceeaşi pe toate porţiunile din drumul naţional, mai ales din cauza posibilelor căderi de stânci de pe versanţi şi a faptului că vremea este în continuare schimbătoare, scrie Alba24.ro

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) şi-a propus să deschidă cea mai înaltă şosea din România până pe 15 mai. Potrivit site-ului instituției, pe DN 67C (Curpăt) – km 67+400-79+200 și DN 67C (Rânca – Gorj limită județele Vâlcea/Alba) – km 34+800-67+400, circulaţia autovehiculelor este întreruptă până pe 15 mai. Restricţiile rutiere au fost prelungite deja de două ori până acum, deşi perioada de trafic închis se încheia, conform graficelor, pe 30 martie.

Transalpina este șoseaua situată la cea mai mare altitudine din România, având punctul cel mai înalt în Pasul Urdele, la 2.145 de metri. Drumul face legătura între orașele Sebeș, din județul Alba şi Novaci, din județul Gorj, o parte fiind anual închis pe perioada iernii. Transalpina, în judeţul Alba, are 79 de kilometri, până la limita cu judeţul Vâlcea. În total, şoseaua alpină străbate 148 de kilometri.

Tronsonul spectaculos, cu serpentine şi altitudini ameţitoare – Pasul Urdele – se află la granița dintre cele două județe.

  Salariații vor fi liberi pe 2 mai. Câte libere legale au mai rămas până la finalul anului

 

Drum este încă în lucru

Drumul este însă în continuare în lucru şi ar mai fi de executat anumite tipuri de lucrări, în special legate de siguranţa traficului rutier. Şi în acest an, drumarii mai au de montat peste un kilometru de parapeţi şi de executat anumite lucrări de consolidare a şoselei. Potrivit conducerii Secţiei Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale, nu ar dura foarte mult pentru ca şoseaua să fie pusă la punct, astfel încât circulaţia să se desfăşoare în condiţii sigure.

Până atunci, cei care se aveturează pe porţiunea de drum închis şi nu respectă restricţiile de circulaţie riscă, pe lângă eventuale accidente şi sancţiuni de la Poliţie şi Jandarmi.

 

Sursa:libertatea

Categorie: mandri.ro
Tags: DESCHISA, mai, transalpina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Îți dorești un prieten pe viață?
Adoptă un cățel
Click aici
Îți dorești un prieten?
Adoptă un cățel
Click aici