Tragedie în lumea Moto: Pilotul Luis Salom a decedat pe circuitul din Barcelona

Niciun comentariu

Pilotul spaniol Luis Salom, de la echipa SAG Team la Moto 2, în vârstă de 25 de ani, a decedat, vineri, la un spital din Barcelona, după un accident suferit în virajul cu numărul 12 al circuitului, în antrenamentele Marelui Premiu al Cataluniei.

“În urma unui incident petrecut în timpul antrenamentelor libere Moto 2, de pe Circuitul Barcelona-Catalunya, anunţăm cu mare tristeţe trecerea în nefiinţă a lui Luis Salom (SAG Team). Sesiunea a fost oprită cu steag roşu, cu 25 de minute înainte de final, după ce pilotul spaniol a căzut la virajul cu numărul 12. Două echipaje medicale şi apoi două ambulanţe au ajuns la locul accidentului pentru a-i oferi primul ajutor pilotului de 25 de ani, iar elicopterul medical a fost trimis pentru a oferi asistenţă. Din cauza gravităţii accidentului, s-a luat decizia ca Salom să fie transferat la “Spitalul general al Cataluniei”, aflat în apropiere. A intrat în operaţie imediat după sosire, dar în ciuda eforturilor depuse de echipa de traume, a murit la ora locală 16:55″, se arată în comunicatul oficial emis de Moto GP.

Spaniolul Luis Salom (25 de ani), pilot SAG Team în Moto 2, a suferit un accident foarte grav în timpul celei de-a doua sesiuni de antrenamente libere pe circuitul din Catalunia. Pilotul a ieşit în decor în virajul cu numărul 12 al circuitului, într-un moment în care camerele de luat vederi erau concentrate pe acţiunea dintr-o altă zonă.

Potrivit Marca, Salom a fost transportat cu elicopterul medical la General Hospital of Catalonia, unde medicii au încercat să-i salveze viaţa. Din păcate, moartea lui Luis Salom nu este primul  eveniment tragic petrecut în ultimii ani în motomondialul de viteză.

Pilotul japonez Shoya Tomizawa a murit în 2010 după un accident grav în timpul cursei din San Marino. În 2011, Marco Simoncelli, pilot în MotoGP pentru Honda Gresini, a decedat pe circuitul de la Sepang în urma unui accident în care au mai fost implicaţi Valentino Rossi şi Colin Edwards.

Category: mandri.ro
Tags: ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu