Ţolea acuză reprezentanţi ai PSD că îşi fac campanie pe minciună şi dezinformare

Niciun comentariu

Adrian Ţolea, preşedintele interimar al Consiliului Judeţean Arad, dezavuează modalitatea prin care unii reprezentanţi ai PSD, angrenaţi în campania electorală, găsesc să-şi facă imagine prin minciună şi dezinformare.

„Constat că, în goana după imagine, consilierul judeţean Florin Tripa, aflat la finalul unui mandat în care a avut ZERO realizări pentru cetăţenii Aradului, se trezeşte vorbind despre administraţie. Şi o face fie în necunoştinţă de cauză, fie din rea voinţă, cum e cazul anulării licitaţiei privind achiziţionarea de aparatură medicală pentru Ambulatoriul de la Spitalul Judeţean. Mai mult, insinuează anumite «aranjamente» şi lasă loc unor suspiciuni. Dacă ştie ceva, îl invit să facă acest lucru public, cu «subiect şi predicat», dar mă îndoiesc că poate să facă acest lucru”, a afirmat Adrian Ţolea.

Preşedintele interimar al Consiliului Judeţean a adus încă o dată precizări legate de anularea contractului de achiziţii pentru dotarea cu aparatură medicală a Ambulatoriului de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad. „Contractul de finanţare stipulează clar, la articolul 14, că se suspendă plata sau rambursarea sumelor pentru care există sesizări către DLAF, DNA sau ANI. Or, unul dintre ofertanţi este tocmai firma implicată în cazul de corupţie care îl vizează pe fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Arad, iar Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Timişoara a ridicat o serie de documente aferente procedurii de achiziţie mai sus menţionată în vederea soluţionării dosarului penal nr. 79/P/2015, existând suspiciunea că înţelegerea viza şi aceste achiziţii. Ceea ce nu spune domnul Tripa este că, după ce comisia de licitare a anulat respectiva licitaţie, am reluat procedurile pentru o nouă licitaţie. Doar că, urmare a celor întâmplate, depăşeam termenul de 31 decembrie, termen-limită pentru accesarea acestor fonduri pe exerciţiul financiar 2007-2014 al Uniunii Europene şi astfel Consiliul Judeţean era nevoit să finanţeze din surse proprii această investiţie. Asta însemna să renunţăm doi sau trei ani la alte investiţii, din infrastructura rutieră, din domeniul sanitar sau alte investiţii. Domnul Tripa spune jumătăţi de adevăr şi îmi pare rău să constat că, după patru ani, dumnealui nu pricepe nimic din administraţie”, a declarat Adrian Ţolea.

De asemenea, Adrian Ţolea precizează că dotarea Ambulatoriului cu aparatură medicală reprezintă în continuare o prioritate pentru Consiliul Judeţean: „Vom încadra această investiţie într-un alt proiect, pe un nou exerciţiu financiar, pentru ca Ambulatoriul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad să fie dotat corespunzător cu aparatură medicală”.

Category: Arad
Tags: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu