Termen limită pentru schemele de ajutor financiar acordate pentru animale prin APIA

Niciun comentariu

Fermierii arădeni pot depune până pe 15 iunie, cererile de accesare a clauzei de revizuire pentru anul de cerere 2015, precum și cererile de plată pentru anul 2016, în cazul plăților în favoarea bunăstării animalelor.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură – APIA informează că, până la jumătatea lunii iunie 2016 inclusiv, beneficiarii Măsurii 215 – Plăți în favoarea bunăstării animalelor – pachet a) porcine și pachet b) păsări, aflaţi sub angajament în derulare, pot depune, fără aplicare de penalităţi de întârziere, cererile de accesare a clauzei de revizuire pentru anul de cerere 2015, precum și cererile de plată pentru anul 2016, în conformitate cu prevederile Ordinului nr.826/09.06.2016 pentru aprobarea modelului cererilor de plată precum și a modelului formularelor de accesare a clauzei de revizuire a angajamentelor încheiate în cadrul Măsurii 215.

 

Cererea de accesare a clauzei de revizuire se depune pentru angajamentele aflate în derulare, separat pe fiecare sesiune de depunere, pentru activitatea desfăşurată până la finele anului trecut.

Cererea de plată pentru anul 2016 se depune pentru angajamentele aflate în derulare, în aceeași perioadă, cumulând toate sesiunile de depunere, pentru activitatea estimată în întregul an 2016.

 

Cererile de plată și clauzele de revizuire depuse după data-limită de depunere, sunt admisibile inclusiv în intervalul de 25 de zile calendaristice cu penalizare – întârzierea determină o reducere pe zi lucrătoare de 1 % a sumelor la care ar fi avut dreptul beneficiarul în cazul în care cererea ar fi fost depusă – până la termenul stabilit. După încheierea perioadei de depunere cu penalizare, cererile nu mai sunt admisibile la calculul plății.

Cererile de accesare a clauzei de revizuire și cererile de plată vor fi completate pe format hârtie şi depuse la centrul judeţean al agenţiei, unde au fost depuse cererile de plată aferente anului 2015.

Category: Arad
Tags: , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu