Terifiant – crimă în numele onoarei: o adolescentă a fost arsă de vie de propria mamă. Sute de femei au murit pentru aceeași cauză

Niciun comentariu

O nouă “crimă de onoare” șochează societetea pakistaneză, dar și lumea întreagă. O adolescentă care tocmai împlinise 18 ani a fost torturată și arsă de vie de propria mamă. Fata a fost ucisă pentru că a fugit de acasă și s-a căsătorit fără acordul părinților ei.

 

Zeenat Rafique încă mai respira în momentul în care mama ei a turnat combustibul peste trupul ei și a incendiat-o. În urma autopsiei, medicii au descoperit urme de fum pe pe tractul respirator al adolescentei, relatează CNN. Totodată, tânăra a fost strangulată de mama și de fratele său.

 

Corpul neînsuflețit al adolescentei a fost îngropat de soțul ei, în vârstă de doar 19 ani. ”Atunci când i-am văzut trupul am observat semne de strangulare pe gâtul ei”, a susţinut soacra tinerei, Shahida Bib. Familia adolescentei a refuzat să o înmormânteze.

 

Soacra adolescentei a povestit că aceasta era împreună cu fiul ei de mai bine de cinci ani. Cei doi au început o relație după ce s-au întâlnit la școală, însă au decis să păstreze totul un secret de frica familiei tinerie. În luna mai, după ce Rafique a devenit majoră, cei doi s-au căsătorit. Tânăra fugise de acasă și se mutase în casa părinților noului ei soț. A acceptat însă să-și viziteze familia, crezând că va fi posibilă o împăcare.

 

”I-am permis să-şi viziteze părinţii după ce unchiul ei a promis că Rafique va fi în siguranţă”, a declarat soțul adolescentei.  În casa părintească, Rafique a fost atacată de mama și fratele ei și legată de pat. Rudele ei au turnat apoi benzină peste ea și au incendiat-o. Mama ei s-a predat autorităților și a declarat că nu își regretă acțiunile. În schimb, fratele Ahmer Rafique se ascunde de autorităţi. ”Îl căutăm pe fratele tinerei. O femeie bătrână nu este capabilă să ducă un asemenea act la capăt de una singură. Cineva a ajutat-o”, au declarat autorităţile.

 

Anul trecut, până la 1.100 de femei pakistaneze au fost ucise de rude în aşa-numite ”crime de onoare”.

 

 

 

Sursa:libertatea

Category: mandri.ro
Tags: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu