Staţiunea preferată a miilor de arădeni, distrusă de funcţionari ai statului

baile

Noi detalii ies la lumină în ancheta DIICOT privind devalizarea stațiunii Băile Herculane. Procurorii au descoperit că omul de afaceri Iosif Armaș a fost ajutat și protejat chiar de angajați ai statului. 30 de milioane de euro e prejudiciul din dosar. Fostul deputat şi acoliţii săi s-au folosit de clădirile din centrul staţiunii pentru a garanta împrumuturi uriaşe. Banii erau luaţi cu dobânzi foarte mari de la alţi membri ai grupării. Când împrumutaţii nu mai returnau banii, imobilele ajungeau în proprietatea prietenilor lui Armaş, care apoi le înstrăinau în voie. Acum micul orăşel în care pe vremuri își făcea vacanțele mii de arădeni, dar şi împărăteasa Austriei e o ruină.

Iosif Armaș a devenit stăpânul stațiunii Herculane după ce a vândut 5, 5 milioane de kilograme de zahăr pe care l-a obținut în urma unui contract încheiat cu rezervele de stat.

Procurorii DIICOT au descoperit însă că oamenii-cheie care l-au ajutat pe Iosif Armaș să devalizeze stațiunea sunt fostul director executiv de la Rezervele de stat, Valentin Costea, și jurista instituţiei, Mariana Savu. Fostul director e acum arestat.

Costea Valentin a reușit să rămână membru al grupării și ulterior ieșirii sale la pensie, prin racolarea și manipularea lui Savu Mariana, determinând-o pe aceasta să îi furnizeze date din interiorul Administraţiei Rezervelor de Stat, date menite să asigure protecția grupării infracționale.” Sursă: Referat DIICOT

Ca să îl protejeze pe Iosif Armaș, fostul şef de la Rezervele de Stat și jurista instituţiei le-ar fi pus bețe în roate chiar și anchetatorilor.

Savu Mariana (…) a divulgat lui Costea Valentin conţinutul unei adrese a DGA Caraş – Severin, adresată Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale, prin care se cereau date nedestinate publicității (…) date pe care inculpata le-a cunoscut datorită atribuţiilor de serviciu.” Sursă: Referat DIICOT

  Avalanşă mortală în Retezat: doi copii au murit. Alpinista Dor Geta Popescu este printre victime

Doar așa își explică procurorii cum complexul vechi de pe vremea romanilor a ajuns pe mâna omului de afaceri.

„Societatea Hercules este o societate care deținea în anul 2001, dată la care demarează activitatea infracțională cercetată circa 50 de imobile în stațiune, imobile care reprezintă care după cum spuneam cele mai importante hoteluri, restaurante, ștranduri din stațiune,”spune Alex Forența procuror șef DIICOT Timișoara.

Nimic nu seamănă cu ce era stațiunea Herculane înainte de privatizare, spun istoricii.

Franz Joseph spune despre această localitate, stațiune balneară că este cea mai frumoasă de pe continent,” explică Adrian Kali istoric.

Săptămâna aceasta, procurorii DIICOT și mascații au descins la 16 adrese într-un dosar ce investighează devalizarea stațiunii Băile Herculane. Prejudiciul este estimat la 30 de milioane de euro. Șase persoane au fost arestate.

sursa: www.digi24.ro;

Categorie: arad
Tags: bai, baile herculane, herculane, paragina, statiune

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Îți dorești un prieten pe viață?
Adoptă un cățel
Click aici
Îți dorești un prieten?
Adoptă un cățel
Click aici