Sistemul e-ticketing, în curând în Arad!

tiking

Primăria Municipiului Arad va realiza proiectul de investiții privind proiectarea, furnizarea și instalarea unui Sistem integrat de tarifare (e-ticketing) care va facilita orientarea călătorilor către utilizarea serviciilor de transport public, prin ușurarea achiziționării legitimațiilor de călătorie. Finanţarea obiectivului de investiţie se asigură din fonduriale bugetului general al Municipiului Arad și fonduri nerambursabile prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

„În ultimii ani, Aradul a făcut pași importanți în procesul de tranziție către o mobilitate durabilă. Proiectele implementate au vizat îmbunătățirea transportului public prin modernizarea infrastructurii și definirea principalelor obiective de îmbunătățire a serviciilor”, spun autoritățile.

Sistemul de transport public urban este reprezentat de reţele de tramvaie, autobuze şi microbuze. Reţeaua liniilor de tramvai asigură transportul călătorilor pe principalele axe de deplasare, realizând conectarea principalelor cartiere de locuit cu zona centrală.

“În următoarea ședință a Consiliului Local al municipiului Arad vom aproba studiul de fezabilitate pentru un proiect european, finanțat prin fonduri nerambursabile. Este vorba despre e-ticketing. Altfel spus, în toate stațiile de autobuz sau tramvai vor exista sisteme de informare a cetățenilor, iar în mijloacele de transport va exista sisteme de verificare a biletelor care vor fi exclusiv online.

De asemenea, vom avea sisteme de monitorizare a activității tramvaielor de la un pupitru de comandă care va permite ca prețul să varieze în funcție de distanța care este parcursă. Valoarea investiției este de 3,8 milioane euro și este deja câștigată, urmând să intrăm în procedura de aprobare a finanțării și a licitației”, a precizat primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.

FOTO: Internet

Categorie: mandri.ro
Tags: e-ticketing, investitie, primarie, stiri arad

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Îți dorești un prieten pe viață?
Adoptă un cățel
Click aici
Îți dorești un prieten?
Adoptă un cățel
Click aici